Cover-afbeelding

Spelerswissels in League of Legends Championship deel twee

Na een turbulent 2018 én een gloednieuwe competitie, de LEC, hebben we een paar opmerkelijke transfers gezien tussen de topteams.

We benoemden Bang naar 100Thieves en GorillA naar Misfits Gaming al even, maar de opmerkelijkste transfer die gemaakt werd is ongetwijfeld Caps naar G2 Esports.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel twee

Eerst moeten we het wel hebben over Nicolai 'Jensen' Jensen, de midlaner gaat Eugene 'Pobelter' Park vervangen. Jensen kende een memorabel jaar waarbij Cloud9 zich ternauwernood wist te plaatsen voor Worlds 2018, op dat toernooi wist het team het tot de halve finale te schoppen.

De midlaner speelt komend jaar voor Team Liquid dat de weg naar de top heeft ingezet met de winst van Spring Split 2018 in Noord-Amerika.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel twee

Rasmus 'Caps' Winther kondigde aan dat hij van Fnatic naar G2 Esports gaat. De midlaner maakte indruk door met gekke picks en ongelooflijke outplays te domineren in de Europese competitie. Het hielp Fnatic aan een plek in de finale van Worlds die uiteindelijk door het Chinese Invictus Gaming werd gewonnen.

De vraag is nog steeds wat Luka 'Perkz' Perkovic gaat doen, hij werd door vriend en vijand geroemd om zijn sterke optredens in de midlane voor G2 Esports.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel twee

SKT T1 heeft een gouden era achter zich gelaten, vorig seizoen werd dat gevoeld door ondermaats te presteren. Enkele spelers verlieten het team al, maar het is de nieuwkomer die wenkbrauwen doet rijzen. Cho 'Mata' Se-hyeong gaat het team supporten in de komende Split.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.