Phoenix1 wordt Sentinels en zet in op andere paarden

Het esportsteam Phoenix1dat bekend is van teams in onder meer de Overwatch League en de NA LCS League of Legends heeft een rebranding ondergaan tot Sentinels.

Als League of Legendsteam heeft Phoenix1 als hoogtepunt de derde plaats gehaald in de North American LCS in 2017. Dat was met spelers als ADC Donghyeon 'Arrow' Noh die de MVP-titel verdiende dat seizoen. Ook werd het supertalent Mike 'MikeYeung' Yeung ontdekt die na het winnen van de 'rookie of the year'-prijs de overstap maakte naar het grote TeamSoloMid.

De organisatie besloot om hun plek in de LCS te verkopen en zich in te zetten voor de opgekomen Overwatch League met het team Los Angeles Gladiators. In die periode werd ook een partnerschap aangegaan met de Kroenke Sports & Entertainment Group die eigenaars zijn van onder meer Arsenal, Los Angeles Rams en Colorado Avalanche.

Tell me why

Rob Moore is de oprichter van het kersverse Sentinels en vertelt over de rebrand: “Onze prioriteit lag vorig jaar op een competitief Overwatch team. Nu dat gelukt is dankzij Eric Ma en de groep is het tijd om een bredere esportsorganisatie te worden, daar was een rebrand voor nodig”. Het lijkt erop dat League of Legends nog even links blijft liggen, daarentegen wordt er geïnvesteerd in Hearthstone door het contracteren van Cong 'StrifeCro' Shu en Josh “Impact” Graham en James “GreenSheep” Luo. De overstap naar Hearthstone werd vooral gedaan omdat de infrastructuur die opgezet is door Blizzard als ideaal wordt gezien.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke772 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.