Optic Gaming contracteert Fortniters

OpTic Gaming stapt in Fortnite, er is een heel rooster gecontracteerd voor de eerste editie van de aakomende Fortnite competitie.

In navolging van Fnatic is nu een andere grote eportsorganisatie in Fortnite gestapt, Optic Gaming tekende vier spelers: Kenneth 'BaldyKun' Anderson, Robert 'WizKay' Simone, Marco 'Marz' Soto en Dade 'Dramas' Lesch. Zij werden gepresenteerd via het officiële Twitterkanaal van Optic.

Optic is vooral bekend van hun sterke Call of Duty-teams, het Noord Amerikaanse esportsteam is gevestigd in Counter-Strike: Global Offensive. In 2016 werd een rooster opgezet en een jaar later won Optic de ELEAGUE al. Met de komst van het Fortniteteam zal op een soortgelijk scenario gehoopt worden.

We vermeldden al dan Fnatic op zoek is naar talent op de E3 voor de Battle Royalegame, maar onder meer de FaZe Clan en Team Envy zijn al serieus bezig met het klaarstomen van een team. Team Liquid tekende als eerste NA LCS organisatie een squad waar Optic zich nu bij aansluit.

Gespecialiseerd

De spelers verheugen zich op de competitie: “We hebben het nog niet aan veel mensen verteld en proberen het niet van de daken te blazen”, zegt WizKay. “Natuurlijk kennen al mijn vrienden Optic en zijn ze erg blij voor mij. Bovendien komen ze net als ik van een CoD achtergrond, dat maakt het allemaal spannender”.

Optic is misschien niet de grootste naam in esports maar de verwachtingen voor het team zijn hooggespannen. Ze opereren op het hoogste niveau in de grootste shooters en zijn serieus bezig met de aankomende competitie .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.