Cover-afbeelding

Nieuwe wind waait door Korea's LCK

In de Koreaanse League of Legends-competitie zijn we gewend dat teams als SKT en Kingzone DragonX het vaandel zwaaien en de overwinningen binnenslepen. Daar wil Gen.G verandering in brengen met de komst van twee nieuwe toppers.

Toplaner Moon 'MONG' Chang-min en Midlaner Song 'Fly' Yong-jun zullen zich bij het rooster van de Zuid-Koreanen voegen voor het LCK Summer Split-toernooi. Die competitie gaat uitmaken welk team onder de Koreaanse vlag naar de World Series mag gaan, in eigen land.

Afbeelding voor artikel Nieuwe wind waait door Korea's LCK

MONG is een redelijk nieuwe LoL-speler, hij begon in 2016 als de toplaner voor IN Gaming, maar werd bekend door zijn prestaties bij Banplz dat derde werd in de LCK na SKT en Kingzone in 2017. Fly moet bij de esportsfanaten een belletje doen rinkelen omdat hij meest recent bij FlyQuest voor de plays zorgde. Hij speelde ook bij Longzhu in 2017, dat hervormd is tot Kingzone DragonX. Met zijn ervaring wil Gen.G een kwaliteitsinjectie geven aan het actieve spelersrooster dat bestaat uit bekenden als: Lee 'Cuvee' Seong-jin, Park 'Ruler' Jae-hyuk en Jo 'CoreJJ' Yong-in.

Nieuw tijdperk?

De manager van Gen.G, Lee ji-Hoon spreekt over zijn nieuwe aanwinsten: “Ik ben erg tevreden met de komst van deze talenten”, begint hij, “We willen spelers tekenen voor de lange termijn, die kunnen leren van de ervaren teamgenoten die we nu al hebben. Bovendien zoeken we naar spelers die een flexibele stijl hebben en zich kunnen aanpassen aan alle situaties. Komende Summer Split willen we zo hoog mogelijk eindigen”.

Gen.G is het niewue Samsung Galaxy, dat in 2017 nog eerste werd in de World Series van de populaire MOBA. Andere titels waar het team aan meedoet zijn onder meer : Heroes of the Storm, PUBG en Overwatch.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.