Manchester City breidt uit naar China

De Chinese esportsmarkt lijkt interessant voor Westerse voetbalteams. Manchester City investeert in een team dat gaat meedoen om de prijzen in FIFA Online, China's tegenhanger van FIFA.

Manchester City wordt daarmee de eerste club uit de Premier League om een partnerschap aan te gaan met een Chinees esportsteam, eerder contracteerde het Spaanse Real Madrid ook al een selectie.

Er zullen vijf spelers worden aangenomen voor het FIFA Online rooster, de bekendste is Zhang Jun die vorig seizoen de prijs van 'most valuable player' oftewel de meest waardevolle speler in de wacht sleepte. Andere esporters worden Aruya en Liu Chao. De twee overblijvende plaatsen worden ingevuld door de winnaars van Manchester City's talentenjacht over heel China.

“We zijn erg tevreden om in de gamewereld in China te stappen”, begint David Tang, regioleider voor Man City. “Hiermee verruimen we onze fanbase in China en het merk City Football Group”. Binnen de groep zitten onder andere New York City en Melbourne City.

Shulun Gai van Tencent Holding doet ook zijn zegje: “Het is mooi om te zien hoe Manchester City zich toelegt op esports, het was die voetbalclub die als eerste in de Premier League een esporter contracteerde.”

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.