Cover-afbeelding

Formule 1-team Williams Racing stapt in esports

Groot nieuws uit de formule 1-wereld, Williams Racing stapt in de esports van de racesport. Als grote naam in de klassieke formule 1 is de overstap naar esports snel gemaakt voor Williams Racing.

Het racebedrijf uit Oxfordshire zal de trainingsfaciliteiten voor hun coureurs ook gaan gebruiken voor de kersverse esporters. Er werden al drie namen bekendgemaakt die het team versterken: Javier Perez, Jani Vitsaniemi en Bernardo Perez.

Willams Racing esports zal zelf toernooien gaan organiseren en straalt ambitie uit met het doel om snel talenten te scouten en contracteren. Javier Guerra wordt de teamleider, hij richtte in 2011 zijn eigen simulatieteam voor de formule 1 op, JIM Racing. Dat team blijft bestaan maar gaat verder onder de naam JIM Racing Junior.

Guerra legt uit waarom er nu in de esports wordt gestapt “De industrie is immens gegroeid over de laatste paar jaar tot een mondiaal fenomeen. Wij gaan de uitdaging aan om simulatieracen populairder te maken in de esports-wereld. We willen ons rooster verbreden en coureurs de kans geven om zich te ontwikkelen bij de Williams familie”.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.