Cover-afbeelding

Fnatic als favoriet voor de finale

Komend weekend is het zo ver, de finale van de EU LCS Summer Split in Madrid sluit een mooie seizoen af. In die finale staat het grote Fnatic tegenover nieuwkomer Schalke 04, beide teams hebben om verschillende redenen de finale gehaald en om die verschillen is er maar een de favoriet.

Afbeelding voor artikel Fnatic als favoriet voor de finale

Afgelopen seizoen hebben we een ongekend sterk Fnatic gezien, elke week kwam het team onder Nederlandse coach Dylan Falco en zijn assistent Joey Steltenpool sterk uit de verf met slechts een paar missers.

Gekke picks in een gestoorde meta

Picks als Wukong of Vayne in de midlane zijn gaandeweg normaal geworden door het constant goede presteren van wellicht de beste midlaner van Europa, Rasmus ‘Caps’ Winther. Met deze topper in de selectie staat Fnatic al een stapje verder voordat de finale zelfs is begonnen.

Afbeelding voor artikel Fnatic als favoriet voor de finale

Het is trouwens opgevallen dat Fnatic verder is ontwikkeld door de ADC, Martin ‘Rekkles’ Larsson, even aan de kant te zetten. Gabriël ‘Bwipo’ Rau heeft zich kunnen laten zien in de botlane die hij invulde met champs als Swain. Door die verandering in de meta is elk lid van Fnatic een stuk verder gegroeid, Zdravets ‘Hylissang’ Iliev Galabov heeft geïmponeerd met zijn uitstekende roam plays met Pyke en natuurlijk juichen we als echte liefhebbers de terugkeer van Paul ‘sOAZ’ Boyer in de toplane alleen maar toe.

Afbeelding voor artikel Fnatic als favoriet voor de finale

Die korte interval waar de meta elke kant op werd geschud heeft aangetoond dat mechanics toch de basis zijn van League of Legends. Je moet uiteraard een macro strategie hebben, maar de games werden korter en de “goon squad” waarmee Fnatic geregeld voor de dag kwam had de potentie om games voor 30 minuten te beëindigen.

Een veilige terugkeer?

Nu zien we dat League of Legends weer terugkeert naar de essentie, dat betekent een marksman in de botlane. Als een team dat zo goed vaarde bij de nieuwe meta was het even kijken hoe het team het kon oppakken, maar in de eerste game met Rekkles op het podium bleek waarom hij altijd de ster was bij het team. Bovendien lijdt de rest van het team niet onder de terugkeer van de ADC, de jungler Mads ‘Broxah’ Brock-Pedersen speelt graag rond de midlane en ook de botlane. We zien dat Rekkles niet meer de enige winning condition is voor het team en daarom kunnen we Fnatic bestempelen als favoriet voor de overwinning.

Afbeelding voor artikel Fnatic als favoriet voor de finale

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het palmares van Fnatic, sinds Season 1 staat het team steevast bovenaan in de lijstjes. Die lijn zal ongetwijfeld doorgetrokken willen worden naar komende zondag wanneer om 11u de finale van de EU LCS Summer Split van start gaat in een best-of-five.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.