FaZe pakt onverwacht de titel in Sidney

FaZeclan wint IEM-toernooi in Sidney met een klinkende 3-0 overwinning op favoriet Astralis. Beide teams versloegen in de halve finale hun directe tegenstander waardoor ze het in de grand-final tegen elkaar opnamen voor een kwart miljoen dollar.

Ookal leek de uitslag eenzijdig was het toch nog spannend waarbij er in de eerste match met 19-17 verloren werd door het Deense Astralis nadat ze nog twee map points lieten liggen. Daarmee was de kans op de eindoverwinning nog niet verkeken, maar ook op de tweede map werd een voorsprong weggegeven. FaZe pakte na een 3-0 achterstand op de map toch nog de overwinning.

Fout na fout

Op de laatste map, Overpass, bekroonde FaZe-lid Nikola 'NiKo' Kovac zijn prestaties in het toernooi met een flitsende triple kill. Daarmee werd ook op de derde map gewonnen. Volgens FaZe-speler Ladislav 'GuardiaN' Kovacs maakte Astralis te veel fouten op de laatste map. “Als ze niet onnodig bleven pushen en daarmee dood gingen denk ik dat ze hadden kunnen winnen” vertelde GuardiaN aan HLTV.org . Diezelfde GuardiaN werd benoemd tot MVP, most valuable player, van het hele toernooi.

Door de overwinning mag FaZe 100.000 dollar bijschrijven op de rekening terwijl Astralis toch nog een 42.000 dollar cheque opgestuurd kreeg. Al met al een mooie afsluiter van een mooi toernooi in Sidney. Astralis won een paar weken geleden nog de Dreamhack masters .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.