Cover-afbeelding

CSGO: Team Liquid stoot Astralis van de eerste plek

Team Liquid is het eerste Amerikaanse team dat op de eerste plek staat in de CSGO-rankings, dat gebeurde na de winst op Dreamhack Dallas van afgelopen maand.

In Dallas wist Team Liquid met 2-1 van het Finse team ENCE te winnen, dat eerder nog de titel wilde pakken op IEM Katowice in een finale tegen Astralis. Behalve een mooi deel van de prijzenpot van 100.000 dollar, pakte TL ook een hoop extra punten voor de CSGO-rankings waardoor ze nu als eerste amerikaanse team op de eerste plek staan.

Dat betekent ook dat Astralis voor het eerst sinds lange tijd van die eerste plek afgestoten wordt, maar liefst 406 dagen lang stond de Deense organisatie steevast bovenaan, een record. De vraag is echter of de koppositie lang vastgehouden kan worden door Team Liquid, ze zitten in een goede flow en 2019 is een ongekend succesvol jaar gebleken, maar we zijn nog niet op de helft, veel kan dus nog veranderen.

Bovendien zal Astralis maar al te graag terug willen komen om hun eigen record te evenaren en te verbreken. Het argument gaat ook dat de 'val' van Astralis komt doordat ze besloten hebben mee te gaan doen aan de BLAST Pro Series-toernooien, met minder matches voor hetzelfde prijzengeld. Ten slotte kunnen de Denen na de finale van het Esports Championship Series Season 7 weer op nummer één komen als ze weten te winnen.

Team Liquid won ook het IEM-toernooi in Sydney en het team wacht trouwens nog steeds op de beker die ze op DreamHack Dallas wonnen, UPS raakte die namelijk kwijt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.