Christian Fuchs richt eigen esportsteam op

Christian Fuchs stapt in esports, de Australische voetballer is de eerste speler uit de Engelse Premier League met een team. Clubs zoals Arsenal, Swansea en Crystal Palace zijn al wel gelinkt aan esports.

Christian Fuchs is momenteel actief bij Leicester City als linksback. De Australiër wil een eigen esportsteam oprichten dat zich in eerste instantie zal richten op FIFA, toch worden andere titels niet uitgesloten. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter .

Het is voor het eerst dat een actieve speler een esportsteam begint, dichter bij huis zagen we al dat Ruud Gullit een FIFAteam begon onder de naam TeamGullit . Fuchs wil eenzelfde pad bewandelen maar beperkt zich niet tot alleen maar FIFA, andere titels worden echter niet bij naam genoemd.

Voetbal en esports

In de Engelse voetbalcompetitie is steeds meer belangstelling voor esports, zo hebben Manchester City en West Ham United een professionele FIFAspeler onder contract staan. Een van de grootste investeerders van Arsenal bezit het Overwatch-team Los Angeles Gladiators en mede-eigenaar van Swansea City, Steve Kaplan, heeft aandelen in het NA LCS-team Immortals.

Bovendien zijn er steeds meer voetbalclubs in gesprek met Riot Games over een positie in de aankomende gefranchisede EU LCS voor League of Legends.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke772 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.