Cover-afbeelding

Wat is de Ellie controverse in Overwatch

Overwatch heeft te maken gehad met controverse in hun community. Het nepaccount 'Ellie' is ontmaskerd en heeft zich onttrokken aan het publiek.

In december voegde het Overwatch Contenders team, Second Wind, een nieuwe speler toe aan het roster, Ellie. Nummer vier van de Noord-Amerikaanse leaderboards. De community begon meteen te fantaseren over wie de speler is. Na intimidatie, meerdere bedreigingen en doxxing (het online zetten van gegevens van een individu), door mensen uit de community besloot Ellie om het team te verlaten. 

Blizzard voerde zelf onderzoek naar de identiteit van de speler, Ellie bleek een nepaccount te zijn. Gemaakt door Overwatch-speler, Punisher. Volgens Cloud9-streamer, Becca ‘Aspen’ Rukavina was het doel om een sociaal experiment op te zetten en had Punisher nooit gedacht dat het zo groot zou worden.

Een Overwatch-woordvoerder zei het volgende over de situatie tegen Variety: “We kwamen erachter dat Ellie een ‘smurf account’ was.” Een smurf is een account waarin men zich voordoet als iemand die minder goed is. “De eigenaar van Ellie's account is een speler zonder huidige of voorafgaande betrokkenheid bij een Overwatch Contenders of een Overwatch League-team.”   

Afbeelding voor artikel Wat is de Ellie controverse in Overwatch

Second Wind heeft een eigen statement gegeven over de controverse via een bericht op TwitLonger.

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.