Cover-afbeelding

Spelerswissels in League of Legends Championship deel één

Na een turbulent 2018 én een gloednieuwe competitie, de LEC, hebben we een paar opmerkelijke transfers gezien tussen de topteams.

We hebben afgelopen jaar geleerd dat de dominantie van de Koreaanse LCK niet meer zo groot is als voorheen. Met een finale tussen het Europese Fnatic en het Chinese Royal Never Give Up werd het competitieve seizoen afgesloten. Spelers uit de LCK hebben daar hun conclusies uit getrokken en maken de overstap naar andere competities.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel één

SK Telecom T1 wil 2018 al helemaal snel vergeten, het team kon niet genieten van Worlds omdat de resultaten in de competitie niet goed genoeg waren. Faker blijft wél bij SKT, maar Bang verruilt het team voor 100 Thieves.

Bae 'Bang' Jun-sik was afgelopen jaar dé ster bij de Koreaanse toppers, niet Lee 'Faker' Sang-hyeok, en heeft besloten om het te gaan proberen in de Amerikaanse LCS. Daar gaat hij het opnemen tegen onder meer Yilliang 'Doublelift' Peng en Zach 'Sneaky' Scuderi.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel één

Een andere Koreaanse topper moet wellicht de beste support-speler ter wereld laten gaan, GorillA is bij Misfits Gaming gearriveerd. Kang 'GorillA' Beom-hyeon speelde sinds 2015 al samen met Kim 'PraY' Jong-in en vormde met hem een berucht duo in de botlane.

Het is wel opvallend dat GorillA voor Misfits heeft gekozen, wellicht heeft het te maken met de ambitie van het team om Worlds te halen in 2019. Paul 'sOAZ' Boyer is gekomen als nieuwe toplaner en Fabian 'Febiven' Diepstraten is ook gearriveerd. Dat zijn allemaal grote namen en wij zijn dan ook razend benieuwd hoe het team de eerste speelronde doorkomt op 18 januari.

Afbeelding voor artikel Spelerswissels in League of Legends Championship deel één

Naast deze transfers zijn er nog meer spelerswissels gebeurd in de LoL-competitie, wij geven je in deel twee de grootste verrassingen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.