Cover-afbeelding

Ninja met tirade tegen Donald Trump die geweld aan games linkt

Ninja, Tyler Blevins de beroemde Fortnite-streamer, is hard ingegaan tegen Donald Trump's statement dat geweld aan videogames gelinkt is. Dat is in het licht van schietpartijen in de VS.

`Geweld is niet hetzelfde als videogames - Tyler 'Ninja' Blevins

Tyler 'Ninja' Blevins is niet te spreken over Donald Trump's uitlatingen na de massaschietpartijen in de Verenigde Staten. In zijn speech zijn de president van de Verenigde Staten dat “We moeten stoppen met het verheerlijken van geweld in onze maatschappij. Dat is inclusief de gruwelijke en duistere videogames die de norm zijn geworden”.

Ninja reageerde daarop net als andere prominenten uit de gameïndustrie, er werden al veel onderzoeken gedaan naar een link tussen geweld en videogames die geen verband vaststelden. Ninja reageerde voor de camera's van TMZ met een simplene 'Kom op'.

“Kom op man, heb je Minecraft al eens bekeken? Wat is daar gewelddadig aan? Niets.” zei de streamer. “Geweld... geweld is niet hetzelfde als videogames, dat is hoe het is man.”

Pokimane imane anys thicc

Ook Imane 'Pokimane' Anys sprak zich uit tegen haar fanbase op stream: “Oh en weet je wat ook troll is?”, begon de streamer “We hebben Trump zo veel laten zeggen zonder iets te doen, nu valt hij videogames aan en zijn we van 'Racisme!' dat kan ik door de vingers zien, maar games? Nee, nee.”

In ander Fortnite nieuws lees je hier waarom de BRUTE mechs in de game blijven zitten en verschillende landen besloten om de battle royale te verbannen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.