Hoge geldboetes voor toxic esporters

Zestien professionele esporters en coaches zijn beboet voor toxic gedrag in solo queue van League of Legends. De straf werd door Riot Games uitgedeeld na de routinechecks naar het gedrag van de spelers. Vier spelers kregen daadwerkelijk een boete, de rest kreeg een waarschuwing.

Na routinechecks naar het gedrag van de spelers in de Koreaanse solo queue ontdekte Riot dat “zestien spelers en stafleden van acht teams verspreid over vijf regio's zich hebben misdragen op de Koreaanse servers.”

" Zestien spelers en stafleden van acht teams hebben zich misdragen" -Riot Games

Diamondprox van Gambit esports en TheShy van Invictus Gaming kregen een bekeuring van 1.000 dollar wegens negatief gedrag. De coach van Afreeca Freecs moest 1.500 dollar betalen omdat hij in meer dan 70% van de games die hij in september speelde toxic gedrag heeft vertoond. Dat staat allemaal te lezen in een statement van Riot Games.

Het goede voorbeeld geven

Het was echter wellicht de beste ADC ter wereld die de hoogste bekeuring moest betalen, Jian “Uzi” Zihao van het Chinese Royal Never Give Up moet 2.000 dollar neerleggen. Hij zou griefen en inten tijdens solo queue-games en deelde een account, wat niet mag.

Voor de Europese teams kregen drie leden van Team Vitality een waarschuwing, net als twee G2 esports-leden. De overige waarschuwingen gingen naar andere spelers van Afreeca Freecs, Invictus Gaming, Cloud9, Gambit en Edward Gaming.

Riot Games geeft een duidelijke boodschap met deze straffen, je wordt inderdaad opgespoord en beboet wanneer je je misdraagt in League of Legends. Wellicht is dit een eerste stap naar een toxic-vrije community?

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.