Cover-afbeelding

Zo speel je Neeko, the Curious Chameleon

In aanloop naar het nieuwe seizoen maakte Riot Games een nieuwe champion bekend voor League of Legends. Neeko, the Curious Chameleon heeft een leuk, nieuw gameplaymechanisme dat haar toestaat om zich in een teamgenoot te veranderen.

Na de releasevideo van Neeko, is er nu een officiële release bekend van de nieuwste champion die naar Summoner's Rift toe komt. We verwachten dat ze een midlaner of jungler wordt, dat geeft haar namelijk de kans om veel naar andere lanes te roamen. Het staan in ieder geval vast dat ze AP-damage doet.

Crowd Control genoeg!

Neeko's Q is een skillshot met een korte range die explodeert, wanneer die explosie een tegenstander killt of een champion en large monster raakt, dan volgt er een tweede ontploffing.

Haar W heeft een passieve buff, elke derde aanval doet extra magic damage. Wanneer je deze ability activeert, krijg je een movement speed-bonus en wordt er een kloon weggestuurd voor een paar seconden.

Dan de E-ability, samen met haar ultimate heeft ze twee vormen van CC. E: een skillshot dat geraakte champions root, de laatste champ die wordt geraakt is langer geroot.

Tot slot haar ultimate, ze channelt in een zone om zich heen en na de channel springt ze in de lucht. Na landing doet ze damage aan omringende vijanden en stunt ze die.

Sterk!

League of Legends is een game die grotendeels wordt bepaald door individuele skill, maar zogenaamde CC-chain is op lager niveau soms een beslissende factor. CC-chain is een opeenvolging van crowd control zoals een root en een stun, daardoor duurt de CC op het doelwit langer en kan die niets doen. Neeko lijkt ideaal voor een synergie met een andere champ met CC zoals een LeBlanc, Malzahar of met een pure assassin zoals Akali of Zed.

Daarnaast is ze ook sterk naast een champion met een hook zoals Thresh of Blitzcrank. Wanneer ze van gedaante verandert zullen tegenstanders achter minions gaan staan om de hook te ontwijken. Maar de E-ability van Neeko geeft een langere root op het laatste doelwit, waardoor je je tegenstanders voor de gek kan houden en zo tóch kan rooten.

Afbeelding voor artikel Zo speel je Neeko, the Curious Chameleon

Hoe speel ik Neeko?

Een paar leuke speelstijlen liggen al voor de hand, kies de gedaante van een champion met een kortere range, of een melee-champ. Dan kan je makkelijk je E, Q-combo raken om te ontsnappen met je W of om juist voor de kill te gaan.

Afbeelding voor artikel Zo speel je Neeko, the Curious Chameleon

Roam mee met je jungler en ga hem in zijn gedaante voor als gank, dan kan je summoner spells proberen uit te lokken of andere abilities op cooldown te krijgen voor de 'echte' gank.

Op een iets hoger niveau kan je ook de vorm aannemen van een teamgenoot die aan het backen is, op die manier weet de tegenstander nooit zeker wie wie is of waar de jungler zich bevindt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.