Wij spelen: Jaap's Spiteful Druid

Op onze redactie wordt er graag Hearthstone gespeeld, om je een idee te geven wat wij graag spelen in Blizzard's kaartspel wordt er een deck uitgelicht dat op dit moment door een redactielid wordt gespeeld.

Deze keer pikken we de Spiteful Druid van Jaap eruit. Als een van de eerste archetypes die uit de Witchwood-uitbreiding tevoorschijn kwam leek dit type deck onverslaanbaar. Momenteel is dat wat anders omdat de spelers in de meta doorhebben hoe ze moeten counteren tegen dit deck, maar het blijft nog steeds een sterke optie om de ladder mee te beklimmen.

Het hele doel van dit deck draait om de synergie tussen je Spiteful Summoner, die een aangekondigde nerf krijgt , en je enige spell, Ultimate Infestation, die je een gegarandeerde 10+ minion geeft. De strategie die je gebruikt is gebaseerd op een sterk bord, je wil dat je tegenstander moeite heeft met het schoonvegen van je minions. De nekslag komt op beurt 6, beurt 7 als de nerfs zijn doorgevoerd, met de Spiteful Summoner en een gratis waardevolle minion.

Big minions brengen de overwinning

De variatie die we hier uitlichten is die met het dragon-pakket erbij. Dat houdt in dat je met sterke synergieën met je dragon-kaarten voor de dag wil komen. Het begint met de Scaleworm die je op beurt 4 kan spelen als een 5-4 met rush om zo een minion van je tegenstander te clearen en hopelijk je eigen kaart kan laten leven. Als hij niet overleeft is dat geen ramp want de kaart is eigenlijk je removal, hetzelfde geldt voor je Druid of the Scythe die je standaard als 4-2 met rush kan oproepen.

In principe spreekt de decklijst voor zich, speel zo vaak als je kan op curve want je hebt een greep uit de meest waardevolle kaarten in de huidige metagame. Met onder meer de Tar Creeper en Mind Control Tech probeer je in de early game te overleven tegen Aggro decks. Later in het spel kan je met Primordial Drake een bord schoonvegen of met Wyrmguard een enorme taunt-minion voor je levenspunten neerzetten.

Je winning condition is met Spiteful Summoner, als je die trekt in je Mulligan-fase houd je hem altijd. Dat doe je ook met je lagere kaarten, maar probeer die Prince Keleseth te vinden om een sterker deck te vormen. Verder heb je de grote minions om naar de overwinning te pushen, het is dan ook zaak om te weten wanneer je wil traden en wanneer je juist agressief wil zijn en bijvoorbeeld de 12 damage van je Deathwing gewoon op face aan te vallen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.