Wij spelen: Elisa's Elemental Mage

Op onze redactie wordt er graag Hearthstone gespeeld, om je een idee te geven wat wij graag spelen in Blizzard's kaartspel wordt er een deck uitgelicht dat op dit moment door een redactielid wordt gespeeld.

Voor deze tweede editie lichten we Elisa's Elemental Mage uit. Sinds de komst van de Witchwood uitbreiding voor Hearthstone is de mage gezakt qua speelbaarheid in de metagame. Toch ontwaakt Jaina een beetje met deze Elemental Mage-strategie. De Frost Lich Jaina is de sleutel tot succes in dit archetype, tot het moment komt waarop je haar kan spelen is het uitstellen en vertragen geblazen. In je openingshand wil je zonder de Coin altijd zoeken naar Prince Keleseth, die zorgt er namelijk voor dat je minions speelbaar blijven in de loop van de game. Bovendien loop je dan minder risico om uitgespeeld te worden door je tegenstanders. Want dat is het grootste gevaar met dit deck, de consistentie. Heb je wel de Coin dan is het ook prima om een Mana Wyrm te zoeken.

Omdat Prince Keleseth in dit deck zit wil je die het liefste vroeg kunnen spelen, je early game is vooral gericht op het schoonvegen van het bord met je goedkope spreuken. Maar met de elementals probeer je vanaf beurt drie en verder in de game echt op curve te spelen en een moeilijk te vernietigen bord te creëren. Een beurt 4 Saronite Chain Gang naar een beurt 5 Fungalmancer is ook een van de sterke synergieën die je ter beschikking hebt.

In de midgame wordt het belangrijk om de synergie tussen je elementals goed te laten uitkomen, want ookal kom je laag in je levenspunten, met je Frost Lich Jaina kan je zo alles weer genezen. Wanneer zij in het spel is wil je het meeste halen uit de nieuwe 'Hero Power', als je een minion kan vernietigen met die power roep je een Water Elemental op met lifesteal, want dat is de passieve kracht van de dode Jaina. Met sterke minions zoals de Blazecaller en Bonfire Elemental zorg je in een klap voor removal en voor card draw samen met een sterke body op het bord.

Jaina is met dit archetype een vervelende tegenstander op de Hearthstone-ladder, dat betekent dat je haar moet spelen! Als je graag met de mage speelt is dit eigenlijk de enige speelbare optie momenteel. Voeg een kopie van de Lich King toe of zelfs een Ysera als je het een beetje wil omgooien of juist extra in wil zetten op die late game. Als je het je kan veroorloven is een toevoeging van Pyros ook altijd sterk in een elemental deck. Met andere woorden: dit deck is op meerdere variaties te spelen, budget of niet.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.