Cover-afbeelding

Welke champs moet je spelen in solo queue

Solo queue is voor veel League of Legendsspelers een term die je de kriebels geeft, met de elo-hell, flamende teamgenoten en gewoon slechte spelers is het soms onmogelijk om ranks te stijgen ookal doe jij het best prima. Deze champs zijn het beste om mee te klimmen in solo queue voor elke lane als je op laag elo zit.

In de toplane is het een goed idee om voor Sion te gaan. Overal is Sion een goede pick, er is niet echt een zwakte die hij heeft behalve de mogelijkheid om tegenstanders te deleten, maar de damage output is er nog steeds. Als je hem full tank bouwt heeft hij nog steeds prima damage, je wil hem vooral spelen om mee te roamen, zijn ultimate kan je midlaner helpen. De waveclear die hij in zijn kit heeft helpt je om een roam op te zetten, push de wave uit en probeer dan vanaf level zes regelmatig naar mid te roamen. Je kan de tegenstanders hard straffen als er geen vision is in de topside van de rivier, probeer daar op te letten.

Afbeelding voor artikel Welke champs moet je spelen in solo queue

Andere mogelijkheden zijn Yorick en Garen, het zijn allebei tanks met een degelijke damage output en waveclear. In solo queue wil je als toplaner in lane niet dood gaan en de tegenstanders onder druk kunnen zetten met een roam, deze drie champions zijn daar erg geschikt voor.

Warwick needs nerf

Al jungle is Warwick een prima optie, hij heeft een sterke kit en je kan met hem een foutje maken zonder te zwaar gestraft te worden. Bovendien heeft hij met zijn W de kans om foute positionering goed te maken. Als spelers onder een bepaald aantal HP komt dan zal hij sneller bewegen naar die respectievelijke champion. Dat geeft je de 'luxe' om een slechte positionering te fixen. Als je zijn ultimate raakt kan je de damage output van het vijandige team flink indammen, probeer dan ook altijd op de ADC of midlaner te springen. Andere opties zijn Volibear en Xin Zhao, let op de je als jungler de andere lanes wil ondersteunen en vision wil krijgen op de map. Neem vanaf level 9 de Oracle Alteration om de vision van de tegenstander uit te schakelen.

Afbeelding voor artikel Welke champs moet je spelen in solo queue

Midlane moet je spelen met Veigar. Zijn scaling is misschien wel de sterkste van het spel, blijf heel de game lang farmen met je Q en je kan bijna iedereen one-shotten met je ultimate in de mid- tot lategame. Hij heeft echter niet zo veel escape maar je kan zijn kooi defensief gebruiken waarna je de meteor erop gooit. Andere opties zijn Malzahar met een goede roampotential en een sterke ultimate, Annie is ook een honorable mention, we vertelden je hier al waarom.

Afbeelding voor artikel Welke champs moet je spelen in solo queue

Carry in de botlane

Als ADC is Miss Fortune een hele goede keuze omdat ze in elke fase van het spel goed is. Bovendien is haar ultimate erg sterk en is ze makkelijk om te spelen, onthoud wel dat ADC's erg snel dood gaan en dat je veilig moet spelen. Als je liever een veilige ADC speelt is Sivir de keuze voor jou, met haar spellshield kan ze in elke situatie langer overleven en dat is, letterlijk, goud waard in de game. Een andere keuze is Jinx met een root en slow die je helpen om de kills binnen te slepen.

Afbeelding voor artikel Welke champs moet je spelen in solo queue

Als support kies je het beste voor Blitzcrank, in de huidige meta zijn alle champs een stuk zwakker in de early game. Op lage elo zal je met de hook een groot verschil kunnen maken, in de early game ben je dan ook een groot gevaar voor elke vijandige bottomlane. Bescherm je ADC met de knockup en zijn AoE damage wanneer je probeert te ontsnappen. Brand is een goede keuze en Morgana ook.

Afbeelding voor artikel Welke champs moet je spelen in solo queue
  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.