Sterkste melee-fighters Smash Bros. Ultimate

Een iconische fighter gaat zijn debuut maken op de Nintendo Switch, Smash Bros. Utlimate is echter meer dan een party game. Er worden serieuze competities gehouden in de beat 'em up van Nintendo, wij zetten drie sterke melee-fighters in de schijnwerpers.

Fans van de reeks zullen al bekend zijn met het schaar-steen-papier-principe dat de meeste fighters implementeren, Smash Bros. Doet dat ook. Toch zijn er een paar personages die beter uit de verf komen dan anderen, vandaag richten wij ons op de melee-fighters te beginnen met Fox.

Als het aan ons ligt is Fox de onbetwiste melee-kampioen, met zijn razendsnelle aanvallen kan hij prima combo's aan elkaar rijgen om de tegenstander in de lucht te houden, het zogenaamde 'jugglen'. Bovendien heeft hij sterke combo-openers die makkelijk te verlengen zijn, kortom, dit personage heeft een van de sterkste melee-kits in het spel.

Als snelheid minder je ding is, maar je wil liever mooie air-combo's laten zien dan is Peach de keuze voor jou. In onze ogen heeft zij de beste lucht-gameplay in de game, en die is uitermate belangrijk in Smash Bros. Het platform waar je op speelt is namelijk slechts een deel van het hele speelveld, de gebieden in de lucht zijn potentiële 'battlegrounds'.

Peach blinkt daar dus in uit, bovendien heeft ze een relatief snelle recovery en beschikt ze over een van de sterkste projectielen in de game.

Tot slot lichten we Marth uit, om één specifieke reden: zijn aanvallen hebben een groter bereik dan het lijkt. Met andere woorden, de aanvalsanimatie van deze champion doet de aanvalsrange korter lijken dan die is. Daarnaast heeft Marth combomogelijkheden om te jugglen en in principe elke tegenstander succesvol te 1v1'en.

Eervolle vermeldingen

Er zijn nog een paar prima opties voor melee-fighters, maar net niet sterk genoeg om het in de top drie te halen. Toch sommen wij ze even voor je op.

Jigglypuff is erg sterk als ze haar Rest-ability tenminste weet te raken. Sheik is sterk, snel en een van de beste 'throwers' in de game. Ook Falco moet vermeld worden, met zijn snelle aanvallen en zijn blaster is hij een goede all-round vechter met een prima projectiel.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke989 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.