Speel Thresh als Support vanwege zijn haak

Elke week geven wij je een tip om die solo queue door te komen, deze week de support uit je dromen: Thresh.

Thresh is een oude rot in de game, met zijn iconische 'hook' waarmee hij de tegenstander naar zich toe kan trekken zou je bijna in één adem noemen met League of Legends. We hebben zelfs een tijdlang Thresh in de toplane zien verschijnen doordat hij zo goed scalet met AD. Nu is de champion echter een 'noobcrusher' in je solo queue-games.

Wat maakt Thresh sterk?

  • positionering: Met Thresh kan je redelijk veilig vooruit stappen omdat je een tank bent, wat je echter uniek maakt is dat je met de lantaarn je ADC (of andere teamgenoot) naar je toe kan halen. Dat maakt een engage, disengage erg makkelijk, zelfs voor een ADC die niet zo mobiel is.

  • Kill pressure: Een Thresh met ignite samen met een early game champion á la Miss Fortune of Lucian biedt je erg veel 'kill pressure'. Je wil dan ook voor de eerste kill in lane gaan.

  • Crowd Control: Behalve de hook die Thresh zo iconisch maakt heeft hij ook nog een AoE-veeg die de tegenstander vertraagt en achter hem kan gooien.

  • Damage: Thresh is een support die erg veel scaling heeft met AD, in de loop van de game wordt hij dan ook een kracht om rekening mee te houden. Vergeet echter niet dat je geen Leona-achtige tank bent die vijf minuten in een teamfight kan dansen en nog weet te overleven.

Met welke items ga je de Rift op?

Thresh is een champion die erg waardevol kan zijn voor het hele team. Een ongeziene hook op een van de carries kan je plots het momentum geven in een game, het omgekeerde geldt echter ook, een slechte lantaarn kan een teamfight verpesten doordat je de carry in het team trekt. Wij raden dan ook aan om de lantaarn vooral defensief te gebruiken.

De items echter, zijn actieve en ondersteunende items voor je hele team. Je eerste item is Remnant of the Ascended, altijd. Zoals de meeste starter-items van de support geeft dit item je na het activeren van de quest een aantal wards als active. Warding en vision krijgen op de map is een van de hoofdtaken van een support-speler, daar is dit item onder andere ideaal voor. Vergeet ook niet een stapel Control Wards mee te nemen in je inventory, als support wil je die vision kunnen plaatsen, verdedigen en herplaatsen.

Locket of the Iron Solari is een goede keuze als tweede item, met het schild dat je aan je teamgenoten geeft is dit item een teamfight-must. Je kan voor Zeke's Convergence gaan, dat item verbind je aan een medespeler waar beide champions van profiteren. Redemption zul je terugvinden in zo goed als elke support-build omdat het een long range heal is die, net zoals je Locket, een teamfight kan veranderen.

Om je build af te maken kan je gaan voor, Knight's Vow, Frozen Heart, Mikael's Crucible. Het hangt af van de game waar je in zit hoe je verder wil bouwen, meer Magic Resist of juist Armor? Hebben zij veel CC en wil je de Mikael's Crucible bouwen? Het hangt van de situatie af.

Runes to win

Voor je runepage ga je als primary tree voor Resolve. Aftershock is erg sterk op Thresh, Bone Plating, Conditioning en Overgrowth maken je in de early game en in de late game (Overgrowth) tanky genoeg om wat poke te overleven zodat je een hook kan gooien. Als secondary tree kies je voor Inspiration, Biscuit delivery/Stopwatch combineer je met Cosmic insight. Je wil een hoge CDR hebben omdat je het gevaarlijkste bent als je Q beschikbaar is, zowel offensief als defensief, de andere runes spreken voor zich.

Support

Wat is de support-rol precies? Als support is het je taak om de ADC te helpen. In eerste instantie wil je je ADC beschermen en ervoor zorgen dat hij makkelijk kan farmen. Het is niet altijd slim om een level 3 engage te maken, ga de game niet in met het idee dat je op een bepaald moment een kill gaat maken. Alles is afhankelijk van de situatie. Bijvoorbeeld, je mag agressief zijn als je ziet dat er meer minions in je eigen wave zijn dan die van de tegenstander. Dan weet je namelijk dat je ADC niet te veel farm mist bij een engage, vooral in de early game is dat belangrijk, omdat de caster minions veel damage doen.

Zie je dat de wave ingepusht is, dan kan je voor de vision gaan. Zet bijvoorbeeld een control ward in de river zodat je de vijandige jungler ziet aankomen. Plaats een ward bij de blue buff van de tegenstander en gebruik je Oracle Alteration om de vision van de tegenstanders weg te kunnen halen. Tot slot kan je bij een ingepushte wave ook voor een roam gaan, naar de midlane meestal en kijk of je ADC mee wil of niet.

Thresh is een sterke support die de ADC met zijn tanky stats goed kan beschermen, vergeet je hoofdtaken niet, ook als je op een killing spree gaat (dat gebeurt Thresh-spelers wel eens).

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.