Cover-afbeelding

Hearthstone Rise of Shadows: Razendsnel klimmen met Secret Pally

De Hearthstone Rise of Shadows-uitbreiding is afgelopen week uitgebracht en wij hebben dit Secret Paladin-deck gebruikt om snel te klimmen in de ranks.

De Rise of Shadows-uitbreiding heeft ook het debuut van The Year of the Dragon gekenmerkt, dat houdt in dat er een aantal sets uit de standard-rotatie zijn gehaald. Een gloednieuwe meta is dus van start gegaan en wij hebben succes met de nieuwe Secret Paladin die we hieronder bespreken. Vergeet niet dat je de decklist kan versterken met Legendary-kaarten zoals een Leeroy Jenkins in plaats van Argent Commander, maar wij kiezen voor een semi-budget decklijst.

Er zijn geen geheimen 

De Paladin heeft in het verleden al succes gehad met een strategie die rond Secrets draait, in de The Grand Tournament-uitbreiding kwam je een heel eind met dat deck. Nu zijn er nieuwe Secrets in het deck gestopt waardoor kaarten die afgelopen jaar wellicht als 'dood' te beschouwen waren, centraal staan in deze agressieve strategie.

Afbeelding voor artikel Hearthstone Rise of Shadows: Razendsnel klimmen met Secret Pally

Ons Secret Paladin-deck bevat een aantal van de sterkste 'early drops' die je dan ook wil hebben in je openingshand zoals Secretkeeper, de nieuwe Sunreaver Spy en de legendarische Commander Rhysa. Combineer dat met een aantal sterke midgame-opties zoals Bellringer Sentry, die in dit deck enorm veel waarde heeft dankzij de nieuwe Secrets, en twee Argent Commanders om de druk hoog te houden.

Afbeelding voor artikel Hearthstone Rise of Shadows: Razendsnel klimmen met Secret Pally

Bescherm mij!

Dankzij Secrets zoals Autodefense Matrix en Never Surrender! Heb je nieuwe manieren om je early game-kaarten langer in leven te houden. Uiteraard hebben we ook een Redemption in het deck zitten wat eigenlijk een kaart is die dezelfde rol vervult. Dankzij de Mysterious Blade-toevoeging, kunnen we een groot deel van vroege agressie handelen door zelf de damage te eten.

Naast de overlevingskaarten die we hierboven vermeldden, heb je ook flinke tempo-Secrets zoals Hidden Knowledge die je twee kaarten geeft, in combo met Rhysa zelfs vier. Check de decklijst hieronder:

Afbeelding voor artikel Hearthstone Rise of Shadows: Razendsnel klimmen met Secret Pally

Als je Dust over hebt kan je dat investeren in een aantal Legendary-kaarten om dit deck beter te maken, want het minpunt van deze strategie is dat je qua Card Draw in de problemen kan komen. Dat is natuurlijk niet nieuw voor agressieve deck-strategieën, maar wel iets waar je met onder meer een Azalina Soulthief mee om kan gaan.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.