Cover-afbeelding

FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

Alle Teams of the Season worden uitgebracht voor FIFA 19 en we hebben de luxe dat er veel landgenoten goed hebben gepresteerd, wij maken het beste Nederlandse Ultimate Team zonder Icons.

De spelers die we uitkozen zijn, zonder de Icons mee te tellen, de beste Nederlanders per positie, sommige kaarten zijn niet meer te verkrijgen in packs of via challenges. We kunnen wel stellen dat een Nederlands team op FIFA Ultimate Team een stuk beter is dan we in tijden konden zeggen, op elke positie is er een topper beschikbaar. We beginnen met de doelman, de Man of the Match-kaart van Jasper Cillessen. Wij gebruikten Futhead om het team te bouwen.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

Back to front

Cillessen speelt al een aantal jaar bij Barcelona en mag steevast in de beker onder de lat verschijnen. Voor zijn prestaties in de Spaanse Copa del Rey kreeg hij een 84-rated oranje MOTM-kaart. Overall is de oud-Ajacied een prima doelman die bovendien niet de kleinste is, belangrijk voor FIFA.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

We gaan verder met de verdedigers van rechtsback naar linksback: Denzel Dumfries met een 83-rated RB-kaart, Matthijs de Ligt als 92-rated CB naast Virgil van Dijk 96-rated CB en ten slotte Ridgeciano Haps als 84-rated LB. Lees die namen nog een keertje na, want dit zijn allemaal relatief jonge Nederlandse spelers die nu al ongelooflijke potentie tonen. Bovendien is het centrum dichtgemetseld met de Ligt en van Dijk die respectievelijk 92 en 97 verdediging hebben en bovendien snel zijn 80 en 86.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

Het middenveld is een afspiegeling van de successen die Ajax kende in de Champions League en het hele seizoen. Met Donny van de Beek en Frenkie de Jong is het een Amsterdams middenveld, Georginio Wijnaldum is de derde man in het midden en de tweede Champions League-finalist in dit team. Van de Beek heeft een Team of the Knockout Stage-kaart van 84 als CAM en is de ideale box-to-box-speler, de Jong is 90 rated en is een ideale all round middenvelder die je beter aanvallend gebruikt. Ten slotte heeft Wijnaldum 90 als rating en is hij de échte complete middenvelder met geen stats onder de 86.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

De aanval is er een van het afscheid, de End of an Era-kaarten van zowel Robin van Persie als Arjen Robben staan erin. Zij worden vergezeld van jong bloed in de vorm van Steven Bergwijn als linksbuiten, de PSV'er kreeg een kaart in het Community Team of the Season.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

Van Persie nam afscheid bij Feyenoord en kreeg als beloning voor zijn carrière een 92-rated kaart, bovendien schiet hij vanuit elke hoek raak met 96 als schietrating. Robben, 93, heeft Robben-achtige stats waar je geen enkele verdediger niet mee voorbij komt. Bergwijn heeft een 87-rated kaart met stats die lijken op die van Robben maar net iets lager uitvallen, toch is de prijs-kwaliteit verhouding ongelooflijk bij de snelle vleugelaanvaller.

Afbeelding voor artikel FIFA 19: Het beste Nederlandse Ultimate Team

Check hier alle TOTS die eerder al uitkwamen, het Community Team, Bundesliga, Premier League, EFL, Liga NOS, Saudi Arabië. En kijk ook naar het laatste TOTW met Ziyech en Weghorst.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1131 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.