Call of Duty: Blackout de tips die jou de winst opleveren

Call of Duty: Black Ops 4, Blackout is de eerste poging van een CoD-game om een battle royale-mode te implementeren. Na het enorme succes van Fortnite zagen de traditionele game-ontwikkelaars dat de community snakte zo een gamevorm, elke nieuwe game belooft een battle royale-mode en Blackout is dat voor CoD.

Wij zetten onze beste tips op een rijtje zodat jij weet wat je moet doen wanneer je de Chinook helikopter verlaat om je kansen op overleven te vergroten.

Te beginnen met: Duik meteen naar beneden als je uit de helikopter springt.

Je wil zo snel mogelijk landen zodat je op zoek kan naar je eerste wapen. Bovendien kan je via je wingsuit overal op de map heenvliegen, zolang je maar weet hoe dat moet. Als je uit de Chinook spring duik je loodrecht naar beneden, je haalt dan zo'n 70 m/s, op ongeveer twee derde van de grond tilt je jezelf recht en zo kan je overal heen vliegen. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij de grond komt zodat je parachute dicht blijft.

Onze tweede tip is: negeer alles tot je een wapen hebt gevonden.

Ben je dan eenmaal geland, zoek dan zo snel mogelijk naar en wapen. Anders is de kans enorm dat je bij de eerste tegenstander die je tegenkomt de game al verloren hebt. De map op Blackout is niet te groot en je zal bij het landen vaak in de buurt zijn van een paar andere spelers, je moet zo snel mogelijk voorbereid zijn. Anders dan in bijvoorbeeld Pubg zijn er best veel wapens op te rapen waardoor je meestal niet zo lang moet zoeken. Negeer alle medkits of attachments voordat je je wapen hebt, that's all.

Ga op zoek naar de Mystery Box.

Kenners van de Call of Duty-franchise zullen de blauwe lichtstraal wel herkennen uit de zombiemodes van de oude games. Aan de voet daarvan vind je namelijk een Mystery Box die meestal een sterk wapen bevat. De box heeft gegarandeerd een level drie armor en een wapen, die doos wordt wel bewaakt door een groep zombies. Wij vinde het de moeite waard om munitie te gebruiken zodat je de Mystery Box kan bemachtigen.

De vierde en laatste tip die we geven is het gebruiken van de perks.

Blackout heeft perks die over de map verspreid zijn, je zal er een heleboel van herkennen uit de oude games. Het is echter zo dat je, zelfs met een rugzak, tot tien items beperkt bent. Daarom is het beter om alles wat je opraapt redelijk snel te gebruiken zodat je er de meeste 'value' uit haalt. Het zijn allemaal passieve bonussen dus je hebt weinig reden om ze te bewaren en later met tien perks in je inventory alsnog dood de taag, 0 value.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.