Apex Legends: Zo speel je elke Legend

Apex Legends heeft de gameïndustrie overgenomen en groeit snel uit tot een klassieker. Je wil natuurlijk wel winnen en wij helpen je met tips per personage.

Momenteel zijn er acht basislegends in Apex Legends, met de introductie van het eerste seizoen en de battle pass komt er waarschijnlijk een nieuwe legend naar de game toe. Momenteel hebben we deze acht personages en hoe je er het beste mee speelt.

Bangalore

Dit is een van de makkelijkere legends om te oefenen, je kan je smoke gebruiken voor een aanval of een verdediging. Bovendien is het altijd goed om een teamgenoot die down is te verschuilen voor de tegenstander met je rookgordijn, op die manier kan iemand veilig helpen.

Met Bangalore wil je ook het liefste de 'digital threat scope' op je wapen hebben zodat je door je eigen smoke heen kan kijken, vergeet echter niet dat de tegenstander ook zo'n scope kan hebben. Ten slotte is haar ultimate erg sterk, maar niet zonder risico. Je kan jezelf of je teamgenoten namelijk ook raken.

Bloodhound

De scout van het team is ideaal om informatie te verschaffen over tegenstanders, met je 'Eye of the Allfather' zie je waar vijanden liepen op het moment van gebruik. Zo kan je anticiperen op de keuzes van een andere squad en hen in een val lokken. 'Beast of the Hunt' is niet alleen ideaal om aanvallend te gebruiken, maar ook om uit een netelige situatie te ontsnappen omdat je zo veel sneller bent dan de tegenstanders.

Caustic

Qua legend miste Caustic wat kracht na de release van Apex Legends, toch lijkt het personage een stuk sterker te worden dankzij de eerste grote update. Dat gezegd hebbende, met wat oefening kan Caustic een gevaarlijke legend zijn voor iedereen.

Met zijn traps kan hij bepaalde 'chokepoints' ontoegankelijk maken voor tegenstanders en in combinatie met zijn ultimate is de legend een gevaar in de late game. Het doel is dan om de tegenstanders te omsingelen met traps om vervolgens je ultimate in het midden te gooien, ontsnap daar maar eens aan. Let wel op dat je medespelers ook gehinderd worden door de gasgranaten, ze nemen geen damage, maar zijn wel trager en zien een stuk minder.

Gibraltar

Alhoewel Gibraltar de tank van de legends is, is hij ook een makkelijk te raken doelwit vanwege zijn grootte. Toch is het niet verkeerd om met dit personage aan de slag te gaan, met je 'Dome of Perfection' kan je middenin een gevecht een veilige zone creëren, daar kan de vijand trouwens ook gebruik van maken. Toch is zijn grootste pluspunt de ultimate, een bombardement dat veel schade aanricht. Combineer die met je Dome en je kan jezelf beschermen voor de damage.

Lifeline

Medic's zijn standaard een underrated class in zo wat elke game, niemand wil die spelen, maar iedereen heeft het nodig. Ten eerste is je 'Fast Revive' een gamechanger omdat ook jij een schild krijgt na revive. Je Care Package is heel sterk, maar is ook heel zichtbaar voor vijandige squads.

Mirage

Zijn ultimate is een goede manier om te ontsnappen uit een netelige situatie, maar let wel op want oplettende vijanden zien de contouren van je personage nog steeds. Het Decoy van Mirage is goed om de aanval van een andere squad uit te lokken, zo weet je waar de tegenstanders vandaan komen. Die gebruik je het beste in 'close quarters'.

Pathfinder

De Grapple van Pathfinder is niet alleen goed om naar gebouwen of rotspartijen te vliegen, maar ook om vijanden te 'grapplen'. Zijn 'Zipline' ultimate is vooral late game sterk, je kan er snel mee de cirkel in komen en zo een stapje voor hebben op de concurrentie. Verder help je jou en je teamgenoten met kennis over de locatie van de volgende 'safe area'.

Wraith

Ten slotte is Wraith voor veel spelers de beste legend in de game, en niet onterecht. Haar abilities zijn zowel offensief als defensief heel sterk en maken van haar een diverse legend. Let wel op dat vijanden ook met je portal kunnen reizen, nadat je ontsnapt ben je dus nog niet helemaal veilig.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.