Worlds: G2 esports tegen de favoriet uit poule A

In de groepsfase van de League of Legends World Series is G2 esports als eerste Europese team in actie gekomen tegen het Koreaanse Afreeca Freecs.

Als kanshebber voor de tweede plek in groep A trad het Spaanse team in Zuid-Korea aan tegen de second seed uit de Koreaanse LCK. Het hoeft niet gezegd te worden dat Afreeca Freecs de favoriet is om als eerste door te gaan uit de groep.

EU vs de rest

Na wisselvallige prestaties in de Play In Stage van G2 esports heeft de Europese vertegenwoordiger bewezen wat het te zoeken heeft op Worlds 2018. Met een betere score op alle vlakken, macro en micro heeft G2 de Koreanen weten te verrassen.

Het begon met die pocket pick van Hjarnan in de botlane die zijn Heimerdinger eindelijk kon spelen. De Koreaanse LCK heeft de afgelopen twee jaar slechts twee keer een Heimerdinger gezien en twee keer resulteerde dat in een loss. Deze keer was het echter de Heimer-meester zelf, Hjarnan, die kon laten zien waarom de champ in sommige situaties goed is, te beginnen met een extreem goede leash voor Jankos, zijn jungler.

De Heimerdinger verrast tegenstanders

Op een discutabele gank in de toplane na, die het First Blood gold gaf aan Afreeca, speelde G2 een topwedstrijd. Het moet echter wel gezegd worden dat Afreeca Freecs er niet zo goed uitzag, meer dan eens zag het team er besluiteloos uit op de Rift, zenuwen misschien? Het resultaat verandert daar nier door, G2 esports pakt drie punten tegen de favoriet uit groep A.

Eerder vandaag kwam Team Liquid al in actie tegen kt Rolster, waarbij de Koreanen wisten te winnen. Edward Gaming wist Mad Team te verslaan en Phon Vu Buffalo moest tegen Flash Wolves het onderspit delven. Om een uurtje of 15:00 neemt Team Vitality het op tegen Gen.G.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.