Voorbeschouwing opening LEC

Fnatic en G2 Esports nemen het op tegen twee nieuwkomers op de eerste speeldag van het League of Legends European Championship, LEC.

Op vrijdag 18 januari gaat de competitie van start met de game tussen Fnatic en SK Gaming. Vanaf 18u kunnen we gaan meemaken hoe de regerend Europees kampioen omgaat met het verlies van Caps in de midlane. Nemesis vervangt hem en heeft de laatste tijd gestreamd met onder meer Broxah, de jungler.

SK Gaming is een stuk minder bekend en heeft een gloednieuwe lineup die we nog niet goed kennen, wij zijn benieuwd!

Excel Esports neemt het vervolgens op tegen Splyce. De spelers om daar in de gaten te houden zijn Caedrel en Exileh voor Excel. Bij Splyce kennen we Xerxe en Vizicsacsi nog als sterkhouders van het team.

Team Vitality en Schalke 04 mogen het in een mooie matchup tegen elkaar gaan laten zien. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, we herinneren ons nog dat Vitality ten koste van het Duitse team naar Worlds afreisde. Revanche lijkt niet ongewensd!

Om 21u gaat de competitie verder met Team Rogue tegen Misfits Gaming. Vooral die laatste zal uit de startblokken willen schieten met de komst van sOAZ en GorillA. Team Rogue zal echter als nieuwkomer zijn mannetje willen staan.

Tot slot zien we G2 Esports in actie komen tegen Origen, G2 wist te stunten met de komst van Caps in de midlane. Perkz wordt daardoor de nieuwe ADC. Bij Origen zien we bekende gezichten uit de vorige Split terug zoals Alphari, Nukeduck en Mithy.

Op zaterdag wordt de tweede speelronde gehouden van de Spring Split 2019. Check hier het programma

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.