Cover-afbeelding

Week 4 LEC: Weet Vitality het vuur aan G2's schenen te leggen?

De vierde week van de Europese League of Legendscompetitie, LEC, staat voor de deur. De match of the day gaat tussen Team Vitality en het nog ongeslagen G2 esports.

Na zes speeldagen mogen we al een vroege balans opmaken, G2 esports is nog steeds ongeslagen en mag de titel van superteam blijven dragen. Dat andere superteam, Misfits Gaming, is echter door de mand gezakt door twee keer op rij te verliezen. Maxlore en consorten zullen tegen Schalke 04 alles uit de kast moeten halen om een crisis te voorkomen, dat is meteen de openingswedstrijd van morgenavond om 18u.

Slow but steady, de Duitse manier?

Schalke 04 is nog niet veel genoemd wanneer het over de toppers van de competitie gaat, wellicht komt daar verandering in als het team zo goed blijft presteren. Elias 'Upset' Lipp en Lee 'IgNar' Dong-geun komen steeds beter voor de dag als botlane duo, maar de kracht van het team zit hem in de mogelijkheid om rond verschillende lanes te spelen.

Afbeelding voor artikel Week 4 LEC: Weet Vitality het vuur aan G2's schenen te leggen?

Andrei 'Odoamne' Pascu is steevast een rots in de branding in de toplane en Felix 'Abedagge' Braun weet zichzelf steeds beter te onderscheiden in de regio met, wellicht, de beste midlaners ter wereld.

Daarna neemt SK Gaming het op tegen Team Splyce, die eerste wordt met de week beter en zal die positieve lijn willen doorzetten. Voordat de competitie begon werd SK Gaming als een outsider doch kanshebber voor een hoge klassering genoemd, nu lijkt het team zich op elkaar in te hebben gespeeld. Splyce doet het prima met drie keer winst en evenveel verlies, als het toch mee wil naar MSI zal er gewonnen moeten worden.

Afbeelding voor artikel Week 4 LEC: Weet Vitality het vuur aan G2's schenen te leggen?

Pijnpunten blootleggen

De derde game van de avond gaat tussen Origen en Team Rogue. Origen is duidelijk de favoriet en het is vooral aan Rogue om de teruggekeerde, legendarische organisatie af te stoppen. Dat is zeker mogelijk, in de toplane leek Barney 'Alphari' Morris al meermaals te solo-killen en de jungler, Jonas 'Kold' Andersen moet zijn draai nog vinden.

Afbeelding voor artikel Week 4 LEC: Weet Vitality het vuur aan G2's schenen te leggen?

Voordat de game of the day begint, neemt Fnatic het op tegen exceL esports. Een Britse clash tussen de regerend kampioen en de nieuwkomer, David tegen Goliath. ExceL is vooraf de underdog, maar het is niet zo dat Fnatic een perfect seizoen draait tot nog toe.

Afbeelding voor artikel Week 4 LEC: Weet Vitality het vuur aan G2's schenen te leggen?

De verliezende finalisten hebben zwaar te lijden onder het vertrek van sOAZ en Caps naar respectievelijk Misfits Gaming en G2 esports. Of Bwipo, Broxah en niet te vergeten Rekkles hier eindelijk een goede game neer kunnen zetten is nog maar de vraag.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.