Cover-afbeelding

Verkoop Fortnite-accounts lucratief voor hackers

Jonge hackers verdienen duizenden euro's aan de verkoop van gehackte Fortnite-accounts. Gebruikers kopen de profielen op voor prestigieuze skins en andere cosmetische upgrades.

Volgens de BBC verdienen hackers soms wel duizenden euro's per week via de verkoop van gestolen accounts. Dat is onder andere een gevolg van de vele dataleaks die ontwikkelaar Epic Games in de afgelopen maanden heeft gehad.

Afbeelding voor artikel Verkoop Fortnite-accounts lucratief voor hackers

Het is een lucratief verdienmodel, tegen de BBC vertelt een zeventienjarige Sloveen dat hij maar liefst 17.000 euro verdiende in zeven maanden. Een andere, vijftienjarige, hacker mocht na een goede week 2.5000 euro bijschrijven.

Slechte reeks Epic Games

Epic Games reageerde zelf nog niet op het nieuws, maar deze ontwikkeling past in het plaatje van de dataleaks dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft gekend.

Fortnite heeft een paar rake klappen te verduren gekregen, zo werd er kritiek geuit op de Infinity Blade. Bovendien werd Epic Games aangeklaagd wegens het misbruik van dans-emotes en uitten influencers hun kritiek op Winter Royale.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.