Tweede speeldag toont wisselvalligheid van EU aan

Op de tweede speeldag van het League of Legends wereldkampioenschap, Worlds 2018 hebben de Europese teams hun naam hoog gehouden. De naam van wisselvalligheid weliswaar.

Na een knappe overwinning van G2 esports op de wereldkampioen Gen.G van gisteren kon het Spaanse team die prestatie niet reproduceren tegen het Vietnamese Phong Vu Buffalo. Met de sterren Hjarnan, Wadid en Perkz nog steeds aan de kant van G2 was het Jankos die met een paar zeer discutabele plays de balans leek te tippen in het nadeel van de Europeanen.

Goede macro plays van de Vietnamezen zorgde ervoor dat de game werd veiliggesteld, daarmee pakt het team de eerste overwinning van het kampioenschap.

Fnatic voor het eerst

De volgende matchup ging tussen het Noord-Amerikaanse 100 Thieves tegen Fnatic, de favoriet voor de EU LCS en wellicht kanshebber op een finaleplaats in Korea. De Europeanen traden voor het eerst deze competitie aan op het grote podium en deden dat met flair. Rekkles keert naast Hylissang terug in de botlane en Caps start zoals gebruikelijk mid.

Het bleek een walkover te worden voor Fnatic, met sOAZ in de toplane en Broxah in de jungle leek het wel alsof de 100 Thieves alleen maar konden reageren. Fnatic maakte handig gebruik van de sterkere early game-compositie en eindigde de game binnen een half uur op een overtuigende manier.

Doet Vitality het?

Later vandaag komt Team Vitality nog in actie tegen het Amerikaanse Cloud9. Na de knappe overwinning van gisteren zal het team die lijn door willen trekken, Cloud9 echter moet een blamage voorkomen door te winnen van het relatief onbekende team als het nog iets wil deze competitie.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.