Teams in de Overwatch League spelen in eigen stadions

Tijdens een Overwatch League Preview Show maakte Blizzard bekend dat de deelnemende teams sommige wedstrijden in hun thuisstadion mogen spelen.

Veel meer maakte de ontwikkelaar niet bekend en we kunnen verwachten dat, zoals gebruikelijk, de meeste games in de Blizzard Arena in Los Angeles gespeeld worden. Toch past het idee van uit- en thuiswedstrijden in het plaatje met de nieuwe setup die de teams moet binden met een stad.

Nate Nantzer is de OWL Commissioner en legt uit dat het idee een testfase nodig heeft. “We gaan een handjevol wedstrijden in thuissteden spelen dit komende jaar, volgende week brengen we daar meer informatie over.”

Naast de thuisgames is er ook besloten om het aantal games drastisch te verminderen, teams spelen nu nog 28 games in plaats van 40. Dat moet de druk op de spelers en organisaties enigszins verlichten, er kwamen meermaals berichten naar buiten van de enorme stress die de OWL met zich meebrengt.

Op 14 februari gaat de Overwatch League van start met een game tussen dezelfde teams die afgelopen jaar nog in de finale stonden. Philadelphia Fusion en London Spitfire nemen het in de openingswedstrijd tegen elkaar op. Blizzard heeft mogelijk een conflict of interest in de league, lees hier meer .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke880 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.