Cover-afbeelding

Teamfight Tactics komt bijna uit en zo kan je al spelen

Riot Games zet Teamfight Tactics, de Auto Chess-versie van League of Legends, volgende week live. Spelers op de PBE kunnen er echter nu al mee aan de slag.

League of Legends krijgt een nieuwe spelmodus in de huidige client, het gaat om een eigen Auto Chess-mode die Teamfight Tactics heet. Op 25 juni wordt de game uitgebracht voor het publiek, maar als je de Public Beta Environment op kan, is de game al speelbaar voor jou.

Afbeelding voor artikel Teamfight Tactics komt bijna uit en zo kan je al spelen

Teamfight Tactics is een zogenaamde Auto Battler die we kennen van verschillende 'workshop-modes' in andere games zoals Starcraft II of Dota 2. De versie die League of Legends krijgt biedt spelers elke ronde een nieuwe poule van champions waar ze uit kunnen kiezen, omstebeurt wordt jouw champion naar de tegenstander geteleporteerd om te vechten waarna de vijand naar jou to komt. Daarna vechten ze tegen elkaar zonder dat de spelers er invloed op heeft.

Afbeelding voor artikel Teamfight Tactics komt bijna uit en zo kan je al spelen

Waar je in TF Tactics op moet letten is de Origin en Class van de champions, zo creëer je synergieën. Per ronde doe je steeds drie stappen, eerst en vooral de rekruteringsfase waarbij je een champion kiest op basis van je grondstoffen. Je kan ook geld uitgeven aan items en drie keer dezelfde champion is goed voor een upgrade.

Daarna de battle phase waarbij je champions vechten tegen de vijand en de laatste fase is de Waiting Phase waarbij je wacht tot iedereen klaar is. Dan keer je terug naar de rekruteringsfase waarbij de Gold en Interest investeert in je setup. Check hier al de eerste onthulling van Teamfight Tactics.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.