Cover-afbeelding

Sylas, the Unshackled maakt entree Summoner's Rift

In een trailer onthult Riot Games de nieuwe League of Legendschampion, Sylas, the Unshackled.

Sylas heeft zijn zinnen gezet op wraak tegen Demacia, de regio in het LoL-universum waar hij jaren in gevangenschap leefde. The Unschackled doet dat door de ultimates van andere champions te kopiëren, Riot Games onthulde de hele kit van de nieuwe champ.

I want to break free!

Zoals zijn naam al aangeeft, beschikt Sylas over twee lange kettingen die aan zijn armen hangen. In de trailer kunnen we hem een paar keer in actie zien en zijn abilities ontdekken.

Zijn passive is Petricite Burst, de auto attack na een ability geeft hem extra AoE (area of effect) damage.

Q: Chain Lash is een skillshot dat alle vijanden in range schade toericht. Na een korte periode ontploffen de kettingen voor extra damage.

W: Kingslayer is een dash waarbij Sylas damage doet en een heal krijgt. Wanneer het doelwit weinig health heeft doet de ability meer damage, heeft Sylas weinig health dan wordt de heal sterker.

E: Abscond/Abduct deze ability bestaat uit twee delen, de eerste fase geeft Sylas een korte dash die hem ook een schild geeft. Als hij ervoor kiest om hem nog eens te activeren dan gooit hij zijn kettingen naar een doelwit en trekt hij zichzelf naar het slachtoffer.

R: Hijack, doet precies wat je verwacht. Sylas kan de ulti van een andere champion 'hijacken' voor zichzelf, het addertje is dat hij dezelfde ulti niet na elkaar kan stelen.

Welcome to the jungle

Met deze interessante kit voorspellen wij dat Sylas, the Unshackled een goede jungler of toplaner wordt. Met een dash kan hij snel afstanden dichten tussen zichzelf en zijn doelwit, bovendien heeft hij imposante sustain door de heal van Kingslayer. De AoE die in Sylas' kit zit, geeft hem genoeg Camp Clear zodat hij efficiënt kan farmen in de jungle.

Afbeelding voor artikel Sylas, the Unshackled maakt entree Summoner's Rift

Sylas kan een erg sterke champion zijn die een relatief eenvoudige combo kent, met de passive die hem een mooie extra damage output geeft, verwachten we dat hij een duelist wordt á la Jax, Jarvan IV of Lee Sin. Welke teamcomposities passen het beste bij de nieuwkomer op de Rift?

Ulti's te over

We kunnen al fantaseren over interessante teamgenoten zoals een Pyke, ontsnap maar eens aan twee Death from Belows, of champs als Nunu & Willump, Neeko of Swain met al die AoE-damage. Kortom, er zijn geen slechte opties voor Sylas.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.