Cover-afbeelding

Riot geeft focuspunten vrij voor League of Legends patch 7.15

Junglers, mid-laners en recent veranderde champions worden stevig onder de loep genomen.

Patch 7.14 is nog maar net uit, of Riot geeft al meer informatie over wat we in de volgende patch kunnen verwachten. Het duurt nog wel even eer we patch 7.15 zien verschijnen, maar aangezien de patch aan het einde van de meeste competitieve seizoenen uitkomt zal het extra belangrijk zijn om alles zo gebalanceerd mogelijk te maken.

Lead gameplay designer Meddler liet op de fora weten dat er drie focuspunten zijn die ze bij Riot onder de loep nemen om aan te passen in patch 7.15: Junglers, mid-laner en recent veranderde champions. Junglers verkeren op dit moment in een iets te sterke positie, dus champions als Gragas en Lee Sin zullen nerfs ontvangen om ze meer in balans te brengen met de rest. Mid-laners verkeren overal in een goede positie in de game, maar champions als Ziggs en Ekko mogen volgens Meddler wel kleine buffs ontvangen. Als laatste worden champions die recent buffs of reworks hebben ontvangen nader bekeken om te zien of de toegepaste veranderingen het gewenste effect hebben. Denk hierbij aan champions als Galio, Caitlyn en Gnar.

Los van de drie focuscategorieën worden alle andere champions natuurlijk ook aangepast als blijkt dat dat nodig is. Wanneer Patch 7.15 precies uit gaat komen is nog niet duidelijk, dus geniet nog even van sterke junglers voordat ze weer terug in balans worden gebracht met de rest van de champions in de game.

  • Dennis Kossen

    Dennis Kossen438 artikelen