Cover-afbeelding

Wat is Realm Royale eigenlijk?

Realm Royale is een game in het battle royale-genre die in juni van dit jaar uitkwam op Steam. Er werden meteen grote influencers bereikt op zowel Twitch als YouTube. Is deze game een serieuze concurrent voor Fortnite?

Classes

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

In Realm Royale heb je vijf classes waar je uit kan kiezen: Warrior, Engineer, Assassin, Mage en Hunter. Elke class heeft een eigen wapen, krachten en een eigen buff. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de Engineer +5 armor per seconde en bij de Assassin +10 snelheid op de grond. Deze wapens, spreuken en buffs zorgen allemaal voor een unieke speelwijze en maken elk personage weer anders.  

Welke class het beste bij jou past hangt af van jouw speelwijze. Ben je meer een sniper? Dan zou een Hunter of Assassin het beste bij jou passen. 

Land op de goede plek

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

Net als in elke andere battle royale-game is het van belang dat je op een goede plek land. Je wil tenminste zo snel mogelijk de beste gear vinden. Landen in een stadje dat in de cirkel valt is dan je beste optie. Wil je je kansen nog vergroten, land dan dicht bij een gebouw. In Realm Royale heb je geen glider of parachute, dus mik je het beste voor de grond en ga zo snel mogelijk naar je doel toe.

Het zal wel druk worden rond de gebouwen, dus wees voorbereid op een gevecht.

De uitrusting

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

Als je eenmaal geland bent, dan is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar de juiste wapens en armor. In tegenstelling tot Fortnite, dat dezelfde engine gebruikt, heb je hier maar twee wapens ter beschikking en zijn de andere drie slots voor je vaardigheden.

Daarnaast maak je in Realm Royale ook gebruik van armor. Deze heb je, net als de wapens, in vier zeldzaamheden, namelijk: Common, Rare, Epic en Legendary. Die laatste kan alleen worden gemaakt in een Forge.

De Forge

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

Om Legendary gear te maken, mocht het nu armor of wapens zijn, moet je eerst een Forge zien te vinden. Deze staan aangegeven op de map met een goud icoontje. Eenmaal aangekomen bij een Forge, moet je Shards gebruiken om je wapen of armor te maken. Shards kan je verdienen door wapens te ontmantelen.

Met een specifiek aantal Shards kan je dingen maken, zo heb je 30 Shards voor health en armor potions, 60 Shards voor een willekeurig stuk legendarische armor, 90 Shards voor willekeurig legendarisch class vaardigheid en 120 Shards voor een willekeurig legendarisch wapen.

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

Er is alleen wel een nadeel. Je kan maar één legendarisch armor-stuk maken per forge. Mocht je dus een complete set willen, dan moet je vijf forges bezoeken.

Laatste handige tips

Wanneer je in de situatie zit dat je een gevecht moet aangaan, vergeet je beter je vaardigheden niet te gebruiken. 

Mocht je helemaal aan de andere kant van de map zitten kan je een mount gebruiken. Een luidruchtige, maar effectieve manier om je snel over de map te verplaatsen. Denk er ook wel aan dat je een groter doelwit bent op je mount.  

Afbeelding voor artikel Wat is Realm Royale eigenlijk?

Wanneer je levens het nulpunt bereiken, dan is het nog niet helemaal afgelopen. Je verandert letterlijk in een kip zonder kop. Als kip moet je 30 seconden lang in leven blijven om terug te keren met al je gear. Gebruik je omgeving om te vluchten!  

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.