Cover-afbeelding

PUBG wint Steam's Game of the Year 2018

Steam's Game of the Year-award is naar PlayerUnknown's Battlegrounds gegaan, en dat in een jaar waar Fortnite het battle royale-genre naar een hoger niveau tilde.

Steam heeft een jaarlijkse prijsuitreiking in verschillende categorieën zoals Game of the Year, beste ontwikkelaar en een paar andere 'for fun'-categorieën. De community mocht kiezen welke games en ontwikkelaars de prijs mee naar huis mochten nemen.

Afbeelding voor artikel PUBG wint Steam's Game of the Year 2018

PlayerUnknown's Battlegrounds heeft van de Steam community de prijs Game of the Year gewonnen. En dat in een jaar waar Fortnite groot werd en alle grote ontwikkelaars een battle royale-mode in hun games verwerkten. PUBG is één van de grondleggende games voor het battle royale-genre en, alhoewel het spel met alle macht relevant probeert te blijven, heeft ook de esportsscene op touw gezet.

De overige kanshebbers voor de award waren: Monster Hunter: World, Kingdom Come: Deliverance, Hitman 2 en Assassins Creed: Odyssey. Andere winnaars zijn onder meer CD Projekt Red voor beste ontwikkelaar en The Witcher 3: Wild Hunt als beste omgeving, Best Scenery.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.