Pistol round minder waard in CS:GO

In de laatste game-update voert Valve grote veranderingen door qua gameplay en economie.

Ten eerste worden er twee nieuwe maps geïntroduceerd: Biome en Sub-Zero, ook wordt de map poule voor ranked veranderd. De CZ-75a en Tec-9 krijgen dan toch een balance-update , maar de grootste verandering is de starting economy.

Vroege eco wordt minder waard

De impact van een pistol round in de eerste helft van een game moet verlaagd worden als het aan Valve ligt , via deze update wordt dat ingevoerd. Het verlies moet gaan van 1.400$ naar 1.900$, de opeenvolgende loss bonuses zijn dan 2.400$, 2.900$ en 3.400$. Dat geldt alleen maar voor het begin van een half en kan niet mid-half gebeuren, dan is het nog steeds 1.400$.

In Competitive Matchmaking wordt Canals vervangen door Austria, Biome en Sub-Zero worden aan Casual Matchmaking toegevoegd maar nog niet aan Competitive en Shipped en Insertion worden uit de Matchmaking gehaald.

Balancering voor de wapens

Over de wapens, de CZ heeft meer recoil en 'fire inaccuracy' maar wel een betere semi-automatic accuracy recovery rate wat bedoeld is om spelers het wapen anders te laten gebruiken. Dan voor de Tec-9, die krijgt minder fire inaccuracy en meer accuracy wat het wapen volgens de ontwikkelaar meer 'vergevensgezind maakt op de middellange afstand'.

Al met al een flinke aanpassing aan de strategische kant van een vroege 'eco-round' in de shooter, lees hier meer over de economie in CS:GO. Hier kan je lezen wat de essentiële aspecten zijn van Counter-Strike: Global Offensive .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.