Patch 8.24 brengt Neeko, skins, buffs en nerfs!

De laatste grote patch van 2018 is door Riot Games live gezet, de winterskins komen naar The Rift net als Neeko. Verder wordt, zoals verwacht, Dark Harvest generfd naast een paar champions.

Neeko , the Curious Chameleon maakt dus haar debuut in League of Legends “ergens in patch 8.24”, wanneer exact weten we nog niet.

Aatrox Q doet geen extra damage meer tegen minions. Dat mechanisme zat er in eerste instantie in om met deze champion de jungle-rol te kunnen vervullen. Nu lijkt het er echter op dat midlaners 'cheesen' met Smite en Aatrox om een voorsprong te pakken in-game door jungle camps en de midlane te farmen.

Akali's W duurt korter, het staat buiten kijf dat Akali bij de sterkste Assassin's hoort op dit moment. Dat wordt ook erkend in de patch notes, maar voordat er een goede oplossing vanuit het balance-team komt, wordt haar Twilight Shroud korter gemaakt.

Camille krijgt ook een kleine nerf, haar attack speed gaat omlaag.

Er zijn uiteraard ook champions die een buff krijgen in de nieuwe patch, Galio bijvoorbeeld, maar ook Heimerdinger .

Galio werd bijna alleen maar in competitieve teamplay gezien, daar moest verandering in komen. Galio's Q wordt goedkoper en doet meer damage, dat helpt waveclear en vergroot zijn 'roam potentiëel' om andere lanes te ondersteunen. Zijn max health is vergroot, zijn E is sneller en zijn ultimate wordt anders. De damage reduction van het gekozen doelwit verdwijnt, maar alle vijanden in range krijgen een 0,75 seconden lange knockup.

Heimerdinger krijgt kleine buffs die vooral met bugfixing te maken hebben, dat houdt concreet in: Q scalet nu met CDR, zijn W heeft een buff gekregen. Alle missielen die hij affvuurd in de Hextech Rocket Swarm doen nu meer damage.

Dat zijn de belangrijkste champion buffs en nerfs van deze patch, wij gaan nog even kort in op Dark Harvest , maar hier kan je de overige patch notes bekijken voor de andere nerfs.

Dark Harvest kreeg al nerfs in de vorige patch en dat gebeurt nu opnieuw. Niet zo gek als je bedenkt dat AP-supports, junglers, soms toplaners en zelfs midlaners veel voordeel haalden uit de (overpowerd?) rune. De base damage van DH wordt gehalveerd early game, van 40 naar 20 damage en scalet tot 60 ipv 80. Daarnaast kan het niet meer proccen na een proc, waardoor je minder snel stacks haalt.

Tot slot zijn de nieuwe winterskins gearriveerd! Master Yi, Neeko en Dr. Mundo hebben onder andere een nieuw jasje gekregen.

Riot Games kondigt aan dat er nog één kleine balanceringsupdate kan komen voor het nieuwe jaar, maar dit is de laatste grote patch van 2018. Check hier de rosters voor de aankomende LEC of lees hier alvast onze guide voor Neeko . Ook komen er veranderingen naar Ranked waar je hier alles over leest .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke879 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.