Overwatch ontwikkelaar legt uit hoe groep matchmaking gaat werken

In aanloop van het toevoegen van de "Looking for Group"-functie legt Scott Mercer uit hoe het allemaal gaat werken. Dit om een aantal mythes uit de wereld te helpen.

Overwatchspelers willen zich wellicht niet direct voegen bij een groep. Sommige spelers denken dat de groep invloed zal hebben op de hoeveelheid rank points die ze verdienen. Anderen denken dat een groep met random spelers het moeilijker maakt om te winnen. Volgens ontwikkelaar Scott Mercer klopt er niets van deze gedachten.

De Looking for Group-functie wordt op dit moment uitgebreid getest op de PTR en Mercer heeft via de forums een aantal mythes de wereld uit geholpen. Daarmee heeft hij tegelijkertijd een aantal interessante statistieken over groepen en het matchmaking systeem bekend gemaakt.

"De Looking for Group-tool in 1.25 is een toffe nieuwe in-game feature die spelers meer controle geeft over hun online ervaring in Overwatch," aldus Mercer. "Spelers krijgen de mogelijkheid om met gelijkgestemde spelers samen kunnen werken. Groepen leiden tot beter teamwork en minder negativiteit. Daardoor ervaren spelers meer plezier. Het klopt niet dat er een penalty is voor het spelen in een groep."

  • Sven Rietkerk

    Sven Rietkerk383 artikelen

    Ademt games en heeft een obsessieve interesse in League of Legends. Speelt daarnaast dagelijks Heartshtone.