Overwatch maakt Baptiste speelbaar binnen de week

Baptiste is de nieuwste hero voor Overwatch en gaat naar verluid op 19 maart in de game komen.

De dertigste hero komt op 19 maart naar Overwatch toe, Baptiste is een atypische support die we hier al even beschreven . De Combat Medic is een tijdlang op de PBE-servers gespeeld maar is nu klaar voor zijn debuut op de live-servers.

Zijn abilities zijn zowel offensief als defensief te gebruiken zoals zijn Biotic Launcher, je werpt er granaten mee die de tegenstander damagen en je teamgenoten healen. Zijn tweede genezende ability is Regenerative Burst, die precies doet wat zijn naam zegt, namelijk teamgenoten healen.

Hij brengt ook een gloednieuw mechanisme naar Overwatch toe, zijn Immortality Field zorgt ervoor dat elke speler in het veld niet onder een bepaalde health-threshold kan vallen. We kennen zo een ability al uit andere games zoals Kindred in League of Legends.

Ten slotte is zijn ultimate Amplification Matrix en dat is een buff. De damage van teamgenoten of hun heal-potentieel wordt verhoogd wanneer zij door de muur heen lopen. Wanneer Baptiste uitgebracht wordt is hij speelbaar in alle modes behalve ranked, zoals gebruikelijk voor nieuwe Overwatch-helden.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.