Cover-afbeelding

Overwatch League gaat uit en thuiswedstrijden spelen

Nate Nanzer kondigde op Twitter aan dat Overwatch échte uit en thuiswedstrijden wil gaan spelen in de komende Overwatch League.

Via Twitter kondigde het hoofs van de Overwatch League, Nate Nanzer, aan dat teams af zullen reizen naar elkaars thuisstadion voor de competitie van 2020. “We zijn enthousiast om onze visie leven in te kunnen blazen , dank aan alle fans voor de steun!” staat te lezen in de tweet.

Er nemen momenteel twintig teams deel aan de Overwatch League die elk zo'n twintig miljoen dollar neertelden voor een plek in de competitie. Elk team vertegenwoordigt een stad, dertien teams spelen in Noord-Amerika, vier in China, twee in Europa en ééntje in Zuid-Korea.

Afbeelding voor artikel Overwatch League gaat uit en thuiswedstrijden spelen

In 2020 moet elk team een eigen stadion hebben waar de tegenstanders naar toe komen voor competitiewedstrijden, zoals we kennen uit traditionele sporten zoals voetbal. Ook wil Blizzard het reizen vergemakkelijken door teams uit eenzelfde regio frequenter tegen elkaar te laten spelen, wat dat precies betekent voor de competitie wordt niet verder benadrukt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.