Cover-afbeelding

Overwatch krijgt Workshop-mode

Blizzard Entertainment heeft een Workshop-mode aangekondigd voor de team-based shooter Overwatch, spelers kunnen daarin bepaalde aspecten van de game beïnvloeden.

De Workshop biedt spelers de mogelijkheid om eigen gamemodi te maken voor Overwatch, bovendien is de Workshop nu beschikbaar op de PTR. Via de nieuwe mode kunnen spelers bepaalde parameters aanpassen zoals snelheid of damage, op die manier worden geheel eigen spelvormen ontwikkeld, wat we ook bij Fortnite Creative zien bijvoorbeeld.

Afbeelding voor artikel Overwatch krijgt Workshop-mode

Blizzard zelf gaf al een voorbeeld van zo een mode die ze Molten Floor noemen, wat eigenlijk een potje 'de vloer is lava' is waarbij spelers schade nemen als ze de grond raken. Blizzard gaf al een uitgebreide uitleg over hoe dat 'scripten' precies in zijn werk gaat, check hier alles daarover. Er werd zelfs al geopperd dat er nieuwe heroes gemaakt kunnen worden in de nieuwe gamemode.

In ander Overwatch-nieuws werd al bekend dat Havana de nieuwe Payload-map gaat worden en dat maakt deel uit van het Storm Rising-evenement waar je hier alles over leest.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.