Cover-afbeelding

Operation Firestorm: Battlefield-ontwikkelaars over eerste update

Afgelopen week werd Battlefield V: Operation Firestorm uitgebracht, de langverwachte battle royalemode van de shooter krijgt snel een update.

Op 25 maart werd Operation Firestorm uitgebracht en meteen vroeg de community al om een update, zo zouden mortiers te sterk zijn en is het hele lootsysteem zwaar bekritiseerd. Chapter 3: Trial by Fire wordt de naam van de update die aan een aantal gameplayproblemen gaat sleutelen. Dat staat te lezen in een redditpost van DICE.

Afbeelding voor artikel Operation Firestorm: Battlefield-ontwikkelaars over eerste update

Het looten wordt aangepakt, dat is ook de grootste kritiek die uit de community komt. Het probleem is dat items die dicht bij elkaar liggen, zoals na een kill, lastig te onderscheiden zijn waardoor looten frustrerend wordt. Dat gaat verder in het Inventory Management-systeem, maar stap één wordt dat loot spread wordt gebracht in de game zodat het oppikken daarvan makkelijker is.

Een andere issue is dat spelers de game te 'grindy' vinden, oftewel de vooruitgang gaat langzaam. DICE heeft ervoor gekozen om een experience-systeem te implementeren dat samenhangt met je multiplayer-account. Echter is de hoeveelheid XP die je verdient aan de lage kant. Dat beantwoordden de ontwikkelaars direct door te stellen dat daaraan gesleuteld wordt en dat er balans komt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.