Onhoorbare voetstappen op FACEIT-Major

Tijdens de CS:GO Major in Londen hebben spelers geklaagd over een probleem met het geluid van de voetstappen in-game.

Tijdens het eerste deel van het FACEIT-toernooi in Londen hebben verschillende spelers geklaagd bij de organisatie over een probleem met het geluid van de voetstappen in de game. Dat is wel een cruciaal element voor een first person shooter waarbij snelheid en het weten waar je vijand zich bevindt centraal staan.

Allemaal problemen

Het blijkt een bug te zijn die ervoor zorgt dat alle voetstappen onhoorbaar zijn. Hoe kan dat? Op een Major worden toernooien niet zo gespeeld als je het thuis doet, er is een aparte server die de organisatie precies zo instelt als in de regels vermeld is. Op deze Major wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van de sterke MP5-SD SMG. Per toernooi kan dat dus iets verschillen, in dit geval blijkt er via die manier een bug te zijn met het geluid.

Deze video laat zien hoe elke speler test of alles wel hoorbaar is, dat wil je natuurlijk niet hebben in je toernooi.

De Counter-Strike Professional Player Association heeft zich in het debat gemengd en wil het probleem zo snel mogelijk oplossen. De organisatie slaat hier wel een slecht figuur nadat er eerder al van headsets veranderd werd omdat die het niet goed deden. FACEIT wil verder niet reageren op dit nieuws.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke886 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.