Cover-afbeelding

Nunu, Singed en Duskblade krijgen allemaal hotfixes in League of Legends

Het item en de twee champions waren zo sterk dat ze onmiddellijk aangepast moesten worden.

Riot staat erom bekend dat ze consistent patches uitbrengen om alle items en champions in League of Legends in balans te houden. Vaak hoef je dan ook niet lang te wachten voordat een te sterke champion generfd wordt, want een nieuwe patch ligt bijna maandelijks in het vooruitzicht. Sommige dingen kunnen echter niet zo lang op zich laten wachten, dus vandaar dat Riot afgelopen week hotfixes uitbracht voor Nunu, Singed en de Duskblade of Draktharr.

Nunu is een van de meest gespeelde junglers en al een tijdje erg sterk, maar werd verrassend genoeg niet aangepast in patch 7.14. Om dit recht te zetten heeft Riot de champion in een hotfix  minder tanky gemaakt, zodat Nunu geen must-pick meer is voor elke jungler. Singed daarentegen was tijdenlang een onpopulaire champion, totdat Riot hem in de afgelopen patch een nieuwe passive gaf en al zijn abilities sterker maakte. Singed werd hierdoor zo sterk, dat de ontwikkelaar heeft besloten om hem minder health en een langere cooldown op zijn ultimate te geven.

De Duskblade of Draktharr verloor in patch 7.14 weliswaar de extra bewegingssnelheid buiten gevechten, maar kreeg er een aantal nieuwe stats voor terug. Ook waren champions nu in staat om met een Nightstalker-aanval, die je kunt doen zodra je één seconde of langer ongezien blijft, een tegenstander voor 99% te vertragen, waardoor het effectief een root is. De schade van Nightstalker is in de hotfix verlaagd en via Twitter liet lead gameplay designer Meddler ons weten dat de slow op het wapen vanaf patch 7.15 waarschijnlijk alleen maar zal werken op melee-champions.

  • Dennis Kossen

    Dennis Kossen438 artikelen