Nieuw ranked seizoen League of Legends

League of Legends zit momenteel in het voorseizoen oftewel preseason, de uitgelezen kans om nieuwe champions, roles of runebuilds uit te proberen. Waarvoor? Het nieuwe ranked seizoen, dat er iets anders uit gaat zien dan gebruikelijk.

Riot Games kondigde al aan dat het komende seizoen League of Legends er anders uit gaat zien dan voorheen. Concreet houdt dat in dat er nieuwe divisies komen in ranked gameplay, de laagste rank wordt Iron. Daarnaast zien de divisies er als volgt uit: Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master, Grandmaster en Challenger.

Zoals gebruikelijk heeft elke rank vier divisies waar je doorheen moet, als je die wint dan mag je je via de 'placement games' proberen te promoveren naar de laagste divisie van de hogere rank. Bijvoorbeeld, als je in Gold één ten minste twee placement games wint, dan kom je in Platinum vier terecht.

Aan het eind van een seizoen krijg je beloningen op basis van je prestaties in ranked games, dat gaat van Border Icons tot de Challenger jacket. Met wie ga jij duo-queuen tot Grandmaster?

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke989 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.