Cover-afbeelding

Modern Warfare niet gemaakt voor esports

Modern Warfare wordt geen esportstitel, dat is het geluid dat uit de community komt nadat er steeds meer details onthuld zijn geworden over de nieuwe titel in de Call of Duty-reeks.

Geen verrassing

Afgelopen week werd het globale onthullingsevenement voor Call of Duty: Modern Warfare gehouden door Activision. Daar werden een heleboel streamers en YouTubers voor uitgenodigd net als de nodige pers en alhoewel de eerste geluiden positief zijn, lijkt het erop dat esports niet werden meegenomen in de ontwikkeling van de game.

Dat is niet zo gek, we hebben Activision niets horen melden over competitieve multiplayer naar aanloop van de release. De nadruk leek juist te liggen op een immersieve en meeslepende single player en een uitbreiding van de geliefde multiplayer-modes.

call of duty modern warfare

Een eerste pijnpunt m.b.t esports lijken de maps te zijn, die zijn niet ontworpen met balans in gedachte zoals je dat in CS:GO bijvoorbeeld hebt. Het doel is juist om een visueel pareltje neer te zetten waar spelers graag in spelen. Volgens YouTuber Drift0r is Modern Warfare echt een game voor de 'casuals': “Deze game is voor jullie thuis die willen spelen puur voor het plezier. Wil je op een grote map spelen á la Battlefield? Dat kan. Wil je leuke dingen doen? Dat kan. Killstreaks? Aanwezig.”

call of duty modern warfare

Redditgebruiker branson3 wees ons ook nog even op de realistische insteek m.b.t. De wapens. Dat zorgt er namelijk voor dat elk wapen een one of two shot headshot kan halen, sterke wapens en respawns lijken de boodschap.

Alhoewel het er wellicht op lijkt, is dit geen probleem voor Call of Duty, de franchise heeft nooit een speerpunt gemaakt van esports. Toch zijn er verschillende competities zoals de CWL, een competitie voor MW lijkt dus niet onmogelijk.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.