Cover-afbeelding

Modern Warfare ontwikkelaars over loot boxes

Modern Warfare komt volgende maand uit als nieuwste Call of Duty game in de reeks, ontwikkelaars van Infinity Ward leggen alles uit over de loot boxes en microtransacties.

Camo is statussymbool

Joe Cecot en Taylor Kurosaki zijn hoofdontwikkelaars aan Call of Duty: Modern Warfare en hebben gereageerd op sommige vragen van de fans m.b.t. Microtransacties en loot boxes. Eerder liet Cecot al weten wat hij van plan is met microtransacties, nu gaan de mannen van Infinity Ward er echter dieper op in.

De meest recente Call of Duty games werden nogal sceptisch ontvangen door de community vanwege de, wat sommige noemen, 'agressieve microtransacties' waarbij je in-game content vrij kan kopen. De vraag is dan ook of die formule door wordt gezet in Modern Warfare. Omdat Activision nog steeds de uitgever is van MTX zijn spelers bang dat zulke modellen door de ontwikkelaar worden gepusht.

modern warfare infinity ward call of duty

Joe Cecot werd gevraagd naar loot boxes in MtX en reageerde als volgt: “We kunnen daar momenteel niets over bekendmaken, maar wij pushen een player-first of player-forward systeem. Voor ons is dat heel belangrijk aan de ontwikkelaarskant, wij willen dat nieuwe content voor de spelers uitkomt dus richten we ons daarop.”

Hij legde ook uit dat camo op je wapen als statussymbool wordt gebruikt, net als in de Modern Warfare-reeks gebruikelijk is. “Als je iemand met een coole camo ziet weet je dat diegene daar hard voor heeft gewerkt, zo zien wij het systeem.”

Modern Warfare komt uit op 25 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Check hier alvast hoe aim assist werkt in multiplayer en Activision heeft meer remastered games in petto!

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.