Meta Worlds 2018: Voorbode van finals?

Na een maandlang competitie in de League of Legends World Championship hebben we de balans kunnen opmaken over de metagame die het toernooi kent. Zoals gebruikelijk zijn het niet per se de 'top tier' solo queue champions die veel gepickt worden, maar de meta leidt zijn eigen leven.

We hebben erg veel Aatrox en Urgot gezien in de toplane, Aatrox trouwens ook in de midlane. Deze picks waren de prioriteit voor veel teams voordat Worlds begon, de conterpicks per team verschilde en dat maakte de toplane matchups interessant.


Bijvoorbeeld, de Viktor met Iceborn Gauntlet die is blijven plakken als keuze in de toplane. Urgot en Aatrox zijn een trend gestart, de reden dat die picks als flexpick gezien werden is omdat ze op dat moment erg sterk waren. Dat zorgde voor interessante picks in de midlane/toplane zoals een Irelia, Akali, Jayce of Ryze die in beide lanes werden gespeeld.

Start de trend

Waarom is Viktor nu zo een innovatie in de meta? Voordat Worlds begon lag Viktor te verstoffen op de bovenste plank van alle champions, de Worlds patch maakte hem echter plots weer speelbaar. De pro-spelers gebruikten hem nog niet veel, maar Bwipo heeft indruk gemaakt met zijn Viktor.


Naast Viktor heeft Jayce ook ineens prioriteit gekregen, om dezelfde redenen als Aatrox en Urgot, hij is een flexpick tussen top en mid. Echter is Jayce nooit uit de meta verdwenen, vooral niet in de Koreaanse solo queue. IG kon bijvoorbeeld de toplane van G2 hard counteren met Jayce, wat niemand in de EU LCS gelukt was.

Geen Lee sindroom voor de pro's

Tot slot benoemen we Lee Sin, nadat Broxah van Fnatic de 'skillchamp' had gepickt en er een uitstekende game op kende zagen we de blinde monnik vaker gekozen worden. De comeback van assassin's in de jungle lijkt speelbaar geworden in Worlds op dit moment.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.