Cover-afbeelding

LEC week 4: Misfits zakt terug, G2 en Schalke strijden om leiding

De vierde week van de Europese League of Legendscompetitie zit erop en G2 esports heeft zijn dominantie weer eens tentoon gesteld, Schalke 04 bewees zichzelf als top-4-kandidaat van de LEC.

De zevende en achtste speeldagen van de LEC zitten erop en G2 esports is nog steeds ongeslagen de nummer één. Schalke 04 en Team Vitality delen de tweede positie met zes keer winst en twee verliespartijen, Splyce is derde en de vierde positie wordt gedeeld door Misfits Gaming en Origen.

Afbeelding voor artikel LEC week 4: Misfits zakt terug, G2 en Schalke strijden om leiding

Te veel talent 

In de Match of the Day van zaterdag nam G2 esports het op tegen Team Vitality, het was de Karthus jungle-pick van Jankos die het verschil maakte. G2 heeft een patent op Karthus jungle lijkt het wel, het is in ieder geval het team dat deze pick weet om te zetten in succes. Vitality kon de laning phase niet winnen, behalve in de botlane, en naarmate de game langer duurde en Karthus sterker werd, werd een comeback van Vitality onmogelijk.

Afbeelding voor artikel LEC week 4: Misfits zakt terug, G2 en Schalke strijden om leiding

Hét moment van de game: Jiizuke lacht nadat Jankos een double kill haalt met de Karthus-ultimate. De midlaner van Vitality weet dat deze game verloren is gegaan tijdens pick and ban-phase.

Misfits zakt terug

Misfits Gaming heeft een slecht weekend achter de rug, wij prezen het team met 1000 IQ al meermaals tijdens de voor- en nabeschouwingen. Maar dit weekend leken alle tegenstanders een antwoord te hebben op de druk die Maxlore wilde creëren voor zijn laners. Van Schalke en Splyce werd verloren, alhoewel de Splyce-game erg gelijkop ging en uiteindelijk de scaling het onmogelijk maakte voor Misfits om terug te komen. Toch verwachten we dat het team van Nederlander Fabian 'Febiven' Diepstraten volgende week beter voor de dag komt.

Afbeelding voor artikel LEC week 4: Misfits zakt terug, G2 en Schalke strijden om leiding

Hoe staat het met Fnatic?

We kunnen de LEC niet verslaan zonder het even over Fnatic te hebben, het Britse team wist van ExceL Esports te winnen in de Engelse derby, maar ging kansloos onderuit tegen G2 esports. Dat betekent dat de verliezend finalist van Worlds 2018 momenteel op een gedeelde achtste plaats staat. Met nog tien speeldagen voor de deur kan alles nog radicaal veranderen, maar dan moet dat wel snel gebeuren.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.