Cover-afbeelding

League of Legends nieuwe patch nieuwe skins, buffs en nerfs

Patch 9.6 brengt Fuzz Fizz en andere dierenskins naar League of Legends, net als buffs en nerfs voor onder meer Urgot, Kayle en Neeko.

Zoals gebruikelijk is er een nieuwe patch aangekondigd door Riot Games met nieuwe huisdierenskins, die bespraken we hier al uitgebreid. Maar belangrijker voor de gameplay zijn de buffs en nerfs van de champions, wij pikken een aantal belangrijke eruit.

Urgot de god

Te beginnen met Urgot, de dominante toplaner kreeg het zwaar te verduren in de laatste paar patches vanwege zijn enorme prioriteit als toplaner. De nerf die hem het zwaarste raakte was het weghalen van zijn schild, nu wordt die weer toegevoegd maar dit maal op zijn E. Ook krijgt hij extra range op zijn ulti, wat hem waarschijnlijk weer terugbrengt naar de metagame.

Afbeelding voor artikel League of Legends nieuwe patch nieuwe skins, buffs en nerfs

Ook Kayle wordt aangepast, de champ werd recentelijk nog samen met Morgana herwerkt, maar is niet zo sterk gebleken als Riot in gedachten had. Daarom krijgt ze extra damage maar minder attack speed. Ook wordt haar E een ability die geen cast time meer nodig heeft en dus makkelijker als defensieve tool gebruikt kan worden.

Terugkeer van de smid

Ornn is de derde champion die we uitlichten, de tank is helemaal uit de meta verdwenen na zijn nerfs. Concreet wordt zijn early game ietwat versterkt, wat zich vertaalt in een lagere cooldown op zijn W en wanneer hij zijn Q plaatst en dasht, blijft de pilaar staan totdat Ornn zijn dash heeft afgemaakt.

Afbeelding voor artikel League of Legends nieuwe patch nieuwe skins, buffs en nerfs

Andere aanpassingen zijn onder meer aan Neeko, die een betere attack speed-scaling krijgt. Caitlyns ultimate krijgt een damage-bonus en Gnars W heeft een veel lagere cooldown dan eerst. Ten slotte lichten we Shen uit, een favoriet van de redactie, wiens Q veel meer damage doet in de early game zodat lanen wat makkelijker is.

De volledige patch notes check je hier en ook kan je hier terecht voor alle informatie over de playoffs van de LEC.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.